Karaman Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan kurslara gelen öğrenciler hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Gençlik Merkezi bünyesinde Resim-Sanat kursu Karakalem derslerine gelen öğrenciler eğitmen Abdurrahman Saltan eşliğinde aldıkları eğitimler ile çeşitli liselere ve üniversitelere yerleşmenin mutluluğunu yaşadı.

Gençlik Merkezi bünyesi kursların 3 ay boyunca devam ettiğini belirten Saltan,” Haftanın altı günü, günde altı saatlik bir çalışma programının ardından kursiyerlerimiz üniversitelere ve Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümlerine girmeye hak kazandılar. İki aşamalı olarak verdiğimiz eğitimleri ilk aşamasında kursiyerlerimiz ile birlikte desen dediğimiz 60 dakikalık canlı model çalışması yaptık. Eğitimimizin ikinci aşamasında ise insanların yoğun olduğu bir ortam dediğimiz İmgesel çalışmalarına yer verdik. Yoğun bir çalışma sonucunda sınavlarını başarı olan ve üniversiteyi kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik eder, çalışma hayatları boyunca başarılar dilerim” diye konuştu.

Aldıkları eğitimler sonucunda Büşra Taş(Selçuk Üniversitesi GSF Resim Bölümü), Tuğba Bayrakçı(Çankırı-Karatekin GSF Üniversitesi Resim Bölümü), Mustafa Camcı(Bursa Uludağ Üniversitesi-Resim İş Öğretmenliği Bölümü), Ebrar Pancaroğlu (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi-Mimari Dekoratif Bölümü), Esma Akgöz(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Esra Nacar(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Mehmet Armutçu(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Mine Karaca(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), İbrahim Halil Topcu(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Maide Ekmen(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Gamze Enyiğit(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü) ve Huriye Kavas(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü) Güzel Sanatlar Lisesi ve Üniversitelerin Resim Bölümlerine yerleşen öğrenciler oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise: “Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak açılan kurslara katılan gençlerin bu başarıları Gençlik Merkezlerinin geleceğimizin teminatı gençler için aktif bir şekilde çalıştığının göstergesidir. Karaman’da yaşan gençlerin boş zamanlarını değerlendirmede Gençlik Merkezleri’nin önemini ve gerekliliğini gözler önüne seriyor.Resim kursumuza katılarak başarı gösteren öğrencilerimiz bunun en iyi örneklerinden biridir. Kursiyerlerimizin elde ettikleri bu başarılı sonuçlar bizleri oldukça memnun etmektedir. Gençlik Merkezi kursiyerlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.