Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 16 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’da il genelinde canlı yayın üzerinden bilgi yarışması düzenleyecek. 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olan yarışmada öğrencilere “Kod Adı KARAMAN” isimli dijital platform sitesi Youtube üzerinden yapılacak olan canlı yayın ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde gördükleri konularla ilgili sorular sorulacak.

Öğrenciler soruların cevaplarını https://kahoot.it/ adresinden yada akıllı telefonlar üzerinden Kahoot uygulamasının yardımıyla yanıtlayabilecekler.

Yarışma Öncesinde Yarışmanın İşleyişiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

* Yarışmaya katılım için iki ekrana sahip olunmalıdır. Bunun için PC ile katılanlar ekranı ikiye bölerek yarışmaya katılabilirler. Ya da internet bağlantısı olan 2 telefon olabilir veya 1 telefon 1 tablet olabilir.

* Yarışmaya katılım için iki ekrana sahip olunmalıdır. Bunun için PC ile katılanlar ekranı ikiye bölerek yarışmaya katılabilirler. Ya da internet bağlantısı olan 2 telefon olabilir veya 1 telefon 1 tablet olabilir.

*Cevaplar diğer ekrandan girilen https://kahoot.it/ adresinden ya da cep telefonunu üzerinden girilen Kahoot! uygulamasıyla işaretlenecektir.

* Yarışmaya katılım, canlı yayında verilecek oyun kodu ile https://kahoot.it/ adresine girilip, “Game Pin” bölümüne oyun kodunu yazarak onaylayıp, ardından “nickname” bölümüne Türkçe karakter ile ad soyad yazarak onayladıktan sonra gerçekleşmektedir.

* Yarışmacıların, yarışmaya kendi ad ve soyadları ile katılmaları zorunludur. Kendi isimleri ile katılmayan ya da uygunsuz kullanıcı adları ile katılan yarışmacılar dereceye girmiş olsalar bile sıralamaları geçersiz sayılacaktır.

* Kullanıcı adı bölümüne isimleri sığmayan ya da iki ismi olan yarışmacılar isimlerini kısaltarak yarışmaya girebilirler.

* Yayın kopması, kahoot tan düşülmesi gibi aksaklıklar olması halinde isminin sonuna 1 yazarak yeniden kahoot ekranına giriş yapılması halinde iki çözüm birleştirilecektir.

* Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz, yarışma sonunda kahoot ekranında dereceye girdiğini (ilk 10’a) gösterir ekran görüntüsünü, iletişim bilgileriyle okullarındaki DKAB Öğretmenlerine göndermeleri gerekmektedir.

Kahoot Bilgi Yarışmalarına Tek Cihazdan veya 2 Cihazdan Nasıl Katılabilirim?

Kısa Anlatım

https://www.youtube.com/watch?v=-TFWbkza5e8

Detaylı Anlatım

https://www.youtube.com/watch?v=8hmJDG5IznE&t=189s

YARIŞMA HAKKINDA BİLGİLER

Yarışmanın tarihi: 16 Ocak 2021

Yayın saati: 19.45

Yarışma saati: 20.00

Yarışmanın yapılacağı kanal: Kod Adı KARAMAN isimli Youtube Kanalı

Yarışmanın kapsamı: DKAB 8. Sınıf, I. ve II. Üniteler

Yarışmaya Katılacak Öğrenciler: Karaman Geneli 8. Sınıf Öğrencileri

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE VERİLECEK ÖDÜLLER

1. Tablet

2. Kuran’ı Kerim ve DKAB LGS Soru Bankası

3. Kuran’ı Kerim ve DKAB LGS Soru Bankası

4. Kuran’ı Kerim ve DKAB LGS Soru Bankası

5. Kuran’ı Kerim ve DKAB LGS Soru Bankası

6. Kuran’ı Kerim

7. Kuran’ı Kerim

8. Kuran’ı Kerim

9. Kuran’ı Kerim

10. Kuran’ı Kerim