Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ile birlikte okul yönetimi, öğretmenler ve her sınıftan bir temsilci veli (Anne)’nin katılımı ile Kervan Bahçe tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Adem Gümüş; Başta Karaman’ımız olmak üzere ülkemizin ve insanlığın en büyük gereksinim duyduğu şey bütün zaman ve mekanlarda, feraset ve vicdan sahibi insanlardan oluşan bir aile ve bu ailelerin oluşturduğu şehirler ve ülkelerden oluşan yaşanabilir bir dünyadır.
Fakat yıllar ilerledikçe bu beklenti ne yazık ki imkansız bir hale dönüşmekte; insanlar olabildiğince akılsızca davranıp yaradılış gayesinden uzaklaşmış ve bu emanet yeryüzünü yaşanması zor bir hale getirmenin garabetine düşmüştür. Lakin bu bizleri bir an bile umutsuzluğa sevk etmiyor aksine yaşanabilir bir yeryüzü hayalinde söz sahibi olabilmek için daha da şevklendirmektedir.
Bizler “İnsan yeryüzünün halifesidir”, “ Yaşamın bir anlam ifade etmesi, ancak insanın Yüce Yaratıcısına kul olabilmesi ve özüne dönmesi ile mümkün olur” ve “ Bu çocuklar Allah-u Teala’nın hepimize birer emanetidir”,  düşüncesinde ve şuurunda hareket edebilmeyi düstur edinmiş okul mensupları olarak; Karaman İmam Hatip Ortaokulumuzu ve öğrencilerimizi fazlası ile önemsiyor ve gözbebeğimiz evlatlarımıza sahip çıkabilmek ve onları yeni bir medeniyetin öncüleri olarak tarih sayfasında yer alabilmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
Son yıllarda necip Milletimizin İmam Hatip Okullarına olan teveccühünün farkında olduğumuzu ve bu teveccühe layık olunabilmesi ve sağlıklı bir nesil yetiştirebilmemizin ancak hizmetlisinden; okul müdürüne; velisinden okul aile birliği yönetimine kadar herkesin, gerektiğinde bir an bile düşünmeden parasından, malından, zamanından, uykusundan, tatilinden ve enerjisinden sarf edebilmesi ile mümkün olacağı da bilinmelidir.
Unutmayalım ki bu ülke geçmişte bazı acı örneklerini gördüğümüz ve dini, milli ve manevi değerlerimizi yok etmeye azmetmiş, tarihi mirasından bihaber, maneviyat yoksunu, basiretsiz bir takım idareci ve yöneticilere bırakılmayacak kadar hem milletimiz hem de mazlum milletler için son derece önemli bir ülkedir dedi.
Bu düşünce ve dualarımız eşliğinde Karaman’ımızın ilk İmam Hatip Ortaokulu olan ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan okulumuzu; başta ilimiz olmak üzere ileriki yıllarda İç Anadolu Bölgesi’nin ve gelecekte inşallah ülkemizin en muteber okullarından biri haline getirebilmenin gayretinde olacağız. Buna inancımız tamdır. Bu inançla okulumuz bünyesinde yapmayı planladığımız ve adını “Bu Çocuklar Hepimize Emanet” olarak belirlediğimiz, içerisinde yer alan bazı plan ve projeleri başta okul çalışanlarımız, velilerimiz olmak üzere, halkımızla ve siz değerli basınımız vasıtası ile paylaşmak istiyoruz diyen Gümüş; Birçok güzel uygulamaya açık olacaklarını ve öğrencilerin akademik eğitimleri yanında karakter olarak ta sağlıklı birer birey olabilmeleri için uygulamaya koyacakları projeleri şu şekilde açıkladı.
  1. Okulumuz doğu tarafında yer alan ve belediye başkanlığımızca okulumuza tahsisi yapılan araziye bünyesinde sanat ve uygulama odalarının da planlandığı çok amaçlı  “Cami İnşaatının” yapılması.
  2. Okulumuz bahçe alanı içerisinde spor müsabakalarının daha sağlıklı ve amacına uygun yapılabilmesi için “Tartan Zeminli Basketbol Sahası ve Halı Saha” alanı oluşturulması.
  3. Öğrencilerimizi şanlı tarihimize konu olmuş olan yedi farklı bölgemizde bulunan bazı şehir ve beldelere yapılacak geziler vasıtası ile “Ecdadını ve Ecdat Yadigarı Mekanları Yerinde Görebilmesi” için projeler gerçekleştirilmesi.
  4. Her yıl okulların tatile girmesi sonrası, her şube düzeyinde düzenlenecek “Kurslar İle Eğitim Bütünlüğü ve Sınavlara Hazırlık” sağlanması.
  5. Milli ve manevi günlerin yerinde ve zamanında kutlanması yanında çocuklarımızın ahlaki vasıflarına katkı amacı ile Dinimizce önemli kılınan zaman dilimlerinde rutin kutlamalar yerine “Edep ve Ahlak Bakımından Davranışa Dönüşebilecek İcraatlar” yaptırılması.
  6. Yıl içerisinde yapılacak ulusal müsabakalara ve yarışmalara özendirmek maksadıyla öğrencilerimizin “Yol, Yemek ve Kıyafet Tarzı Giderlerin Birliğimizce Karşılanması.”
  7. Yılsonunda “Otağ Tesislerinde Yapılacak Salon Programı” ile yıl içerisinde okula katkı yapan kişi ve kuruluşlar yanında, “Önemli Başarılara İmza Atan”, aynı zamanda “Ahlak ve Edep Timsali Olarak Örnek Teşkil Eden Öğrencilerimize Ödül Töreni” ve şahsiyetimize yakışır özellikte “Mezuniyet Töreni” tertiplenmesi.
  8. Yapılacak protokol ve uygunluk olurları neticesinde okulumuza planlı ve düzenli olarak “Akademisyenler Başta Olmak Üzere, Okulunda Başarılı Lise ve Üniversite Öğrencileri, Alanında,  İşinde Ve Eğitim Hayatında Başarılı ve Örnek Şahsiyetleri İle Ön Plana Çıkan Kişiler davet edilerek “Karakter Seminerleri” düzenlenmesi.
  9. Her yıl düzenli olarak yılsonunda tüm okul mensuplarının katkıları ile yapılacak geniş ve kapsamlı “Kermes Etkinliği İle Çocuklarımıza Sorumluluk Ve Yardım Etme Bilincinin” kazandırılması.
  10. Her sınıftan belirlenen veliler ve sınıf öğretmenleri vasıtası ile çeşitli sosyal içerikli organizasyonlar düzenlenip çocuklarımızın “Aidiyet Duygularını Geliştirebilmek Yanında, Anne Baba Hakkı, Akrabalığın Önemi, Komşuluk Hakkı, Dostluk ve Arkadaşlık Gibi Temel Dinamiklerimizin Kazandırılması” için çalışmalar yapılması.
  11. Okul aile birliği toplantılarını okula ait bodrum tarzı salonlar yerine daha geniş katılımlı ve eğitim anlayışımıza yakışır şekilde olması için gerektiğinde “Anneler Ve Babalar Ayrı Zaman Dilimlerinde Olmak Üzere Şehir Merkezinde Yer Alan Ferah Salonlarda Kahvaltı Eşliğinde İcra Edilmesi.”
  12. Yaşantımızın temel taşını oluşturan ve unutulun geleneksel aile yapımızı yeniden kazanabilmek adına değişik zaman dilimlerinde “ Anneciğim/Babacığım Bugün Gerçek Bir Aile Olalım” projesi başta olmak üzere “Ailenin Bütünlüğü” üzerine başta okulumuz öğrencilerince tertiplenecek, konuşma ve sunumları bizzat öğrencilerimizce yapılacak olan, gerektiğinde Anne ve Babalara ayrı ayrı olmak üzere ailenin önemine ve bütünlüğünü sağlamaya yönelik “Paneller ve Misafir Konuşmacılarla Konferanslar” düzenlenmesi.
  13. Gönüllülük esasına dayalı olmak üzere katılan velilerimiz ve  öğrencilerimizle ayda bir kez ve aynı anda “Yatsı Namazında  Olmak Üzere İkramlı Cami Buluşmalarının” gerçekleştirilmesi.
  14. Her Pazartesi - Perşembe günleri tüm öğrenciler aynı anda olmak üzere “Edep ve Ahlak Orucu” adı altında oruç tutturulup, o gün içerisinde öğrencilerimizin gün boyunca “Yere Tükürmeme, Edebe Aykırı Söz ve Küfür İçeren Kelimeler Kullanmama, Yerlere Çöp Atmama, Kavga Etmeme, Rahatsız Edici Derecede Yüksek Sesle Konuşmama, Uzun ve Kirli Tırnakla Dolaşmama Gibi Şahsiyet Kazandıran Davranışlar” sergilemeleri sağlanacaktır.
  15. Öğrencilerimizi başta çocuk istismarı olmak üzere televizyon, sosyal medya, sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddelere karşı haberdar edici “Sergi, Konferans, Farkındalık Eğitimi” gibi programların hayata geçirilmesi.
  16. “Okuyan Ama Özellikle Yazabilen Bir Nesil” oluşturabilmek için uygulamalı ve ödüllü yarışmaların düzenlenmesi.
  17. Okulumuzun farklı noktalarına, uygulanacak önemli “Proje İsimlerinin Tabela Haline Getirilerek Asılması.”
  18. Her sınıftan bir öğrenci temsilcisi ile okul yönetimi ve okul aile birliğinden bir yönetici ve belirlenen bir öğretmen ve bir veli başkanlığında her ay düzenli olarak “Okul Meclisi Toplantısı” tertiplenmesi.
  19. “Selamlaşma” geleneğini çocuklarımıza kazandırabilmek için bir dizi faaliyetin yürürlüğe konulması.
  20. Tüm bu plan ve projelerin hayata geçirilmesi ve sağlıklı bir sonuç elde edilebilmesi için okul aile birliğimiz; okul yönetimimiz; her şube düzeyinde belirlenen öğrenci veli temsilcilerimiz ve belirlenen öğretmenlerimizle birlikte “Her Ay Düzenli Olarak İstişare Toplantılarının” yapılması.
  21. Tüm bu ve benzer uygulamalar mevzuat çerçevesinde planlayacaklarını, yeri ve zamanı geldikçe detaylı olarak anlatılacak, ayrıca yapılan çalışmalar halkımızla paylaşılacaktır dedi.
Son olarak Karaman İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu olarak, okul yönetimimiz, tüm öğretmen ve velilerimiz başta olmak üzere halkımızın bu çalışmalarımıza gönülden destek vereceğine inandıklarını söyleyen Gümüş; “Bu Çocuklar Hepimize Emanet” sloganı ile çıktıkları yolda, niyetlerinin sadece ve sadece çocuklarımıza sahip çıkabilmek olduğunu ifade etti.
Toplantı katılımcılara yapılan ikramla son buldu.