Mesleki olarak elektronik ortama geçiş yapıldığı için bu konuya yönelik eğitim programları düzenlediklerini belirten Karaman SMMM Odası Başkanı Rıfat Karaulu, “Mesleki hayatımız elektronik ortama taşınmış durumda. Şu anda Karaman’da birçok firma e-Faturaya geçti. 

20.06.2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 454 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre de 2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 01.01.2016 tarihinden itibaren, e-Fatura ve e-Defter uygulamasına geçecektir. 

e-Fatura kullanan firmaların defterleri 2016 yılında da e-Defter olarak tasdik edilecektir. Bu doğrultuda meslektaşlarımızın e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura ve  Elektronik Vergi Denetimi hakkında daha detaylı bilgilenmeleri için ihtisas kursu düzenledik.

12 Aralık 2015 Cumartesi günü Odamız Seminer Salonunda düzenlediğimiz İhtisas Kursunda  Meslektaşlarımız ve Firmaların Muhasebe Departmanında Çalışanlara e-Fatura,e-Defter,e-Arşiv Fatura ve Elektronik Vergi Denetimi Eğitimi Gelir İdaresi Eski Daire Başkanı Uğur Doğan tarafından verildi. “ dedi.