Batur, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 20. Eğitim Şurası’nda kariyer planlamasına dair açıklanan uzman öğretmenlere 1000 TL "hayal dünyasında umut pazarlamaktan" başka bir şey değildir. Yapılan araştırmalara göre geride bıraktığımız bir yılda bir ailenin zorunlu temel giderlerinde 965 TL artış yaşanmıştır, artmaya da devam edecek gibidir. Bu itibarla Karaman Türk Eğitim Sen olarak bir yıllık erimeye binaen eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarının ekonomik kayıplarının telafi edilmesi amacıyla 3000 TL ek zam talep ediyoruz.

 Ayrıca 3600 ek göstergenin 1. derecedeki öğretmenlere verileceği söyleminin iş barışını bozacağı ve adaletsiz bir uygulama olacağından tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesini hükümetten talep ediyoruz.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanırken rengine bakılmaksızın bütün eğitim sendikaları ile istişare edilmesi akla, adalete uygun ve eğitim çalışanlarının lehine olacağı kanaatindeyiz. Ayrıca öğretmenlik kariyer basamakları düzenlemesinin sınavla değil tecrübeye göre 10 yılını dolduranlara uzman öğretmenlik, 20 yılını dolduranlara başöğretmenlik unvanının verilmesini talep ediyoruz.

“Sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar.  Adaylık sınavı kaldırılacak.” söylemeni değerli bulmakla birlikte netlik bulunmadığı kanaatindeyiz.  Bizim talebimiz sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilerek ihtiyaçların kadrolu olarak istihdam edilmesi yönündedir.

Bu vesileyle Karaman Türk Eğitim-Sen olarak diyoruz ki;

 Biz eğitim çalışanları devletin üvey evladı değil gerçek sahipleriyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”