Yeşilay Karaman Şube Başkanı İhsan Duru eşliğinde YEDAM ekibi, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanı, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele noktasında iş birliğinde gerçekleştirilecek proje ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Yeşilay ve YEDAM’ın yapmış olduğu çalışmalar hakkında İl Müdürü Çalışkan’a bilgiler veren YEDAM ekibi,  son yıllarda madde ve alkol bağımlılığının giderek artığına dikkat çekerek bu alanda tedavi, müdahale ve danışmanlık temelinde yeni yaklaşımlar geliştirmeyi gerekli kıldığını ifade etti.

“81 İLDE 105 YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ ARACILIĞIYLA ÜCRETSİZ HİZMET VERMEKTEYİZ”

Yeşilay’ın 2013 yılında tüzüğünde değişiklik yaparak rehabilitasyon hizmetlerinin faaliyetleri arasına aldığını belirten YEDAM ekibi: “Türkiye’ye özgü bir ayakta destek hizmet modeli geliştirilmiş ve 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 2015 yılında danışma hattı ile 2016 yılında ise yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Şu anda 81 ilde 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi aracılığıyla ücretsiz hizmet vermekteyiz. YEDAM’ların bünyesinde alanında uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanları çalışmalar yürütmektedir.” dedi.

“YEDAM ATÖLYELERİNDE DANIŞANLARIN BOŞ ZAMAN YAPILANDIRILMASI, HOBİ EDİNME VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR”

YEDAM danışma hattının 115 olduğunun altını çizen YEDAM ekibi: “Uzman psikologlar tarafından danışanlara destek sağlanır. Bağımlılık şiddeti ölçülerek kişiye özgü tedavi planı oluşturulur, kişinin tıbbî tedaviye ihtiyacı gerekli görülürse sosyal hizmet uzmanı kişinin sürecine refakat eder. AMATEM süreci ve akabinde sosyal hizmet uzmanı, danışanı, sosyal risk ve ihtiyaçlarına göre değerlendirir. YEDAM atölyelerinde danışanların boş zaman yapılandırılması, hobi edinme ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Danışmanlık merkezlerinde aile görüşmesi ve danışanın merkeze gelmediği; danışan yakınlarının merkeze geldiği kişi dışı görüşmeler de yapılmaktadır. YEDAM olarak kurumunuzla ortak çalışmalara imza atmak istiyor, bu konuda sizlerin desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

“KARAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK SİZLERE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Mehmet Çalışkan: “Yeşilay ülke genelinde yürütmüş olduğu çalışmalarla önemli sorunların çözümü noktasında toplumumuza büyük destekler sağlıyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezinin ilimizde faaliyet göstermesi bizleri mutlu etti. Günümüzde gençlerimizin yaşam kalitesini birçok bakımdan olumsuz etkileyen bağımlıklarla mücadele etmek için YEDAM’ın önemli bir hizmet noktası olacağına inancımız tam. Bu bağlamda sağlıklı bir toplumun inşası için Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere destek vermeye ve ortak çalışmalar yapmaya hazırız. İlimizde yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı kurumum ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.