İmzalanan protokol çerçevesinde Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler, emniyet kemeri, trafik ışıkları, trafik uyarı levhaları ve yaya geçitleri konusunda teorik eğitimler aldı.

Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen programa katılan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Trafik kurallarının önemine değinerek sözlerine başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, var olan kuralların toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi.  Çalışkan, “Çocuklar trafik kuralları bizi disipline etmenin yanında hayatımızı kolaylaştıran kurallardır. Yaya güvenliği, yaya geçidi kullanımı, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, yolun karşısına geçilirken dikkat edilmesi gereken hususlar ve benzeri konularda polis amcalarınız size bilgiler verecek.  Hayatınızın her aşamasında işinize yarayacak bu bilgileri öğrenmek için polis amcalarınızı can kulağıyla dinleyiniz.” dedi.

İl emniyet müdürlüğü trafik şubesinde görevli ekiplerce verilen eğitimlere öğrenciler yoğun ilgi gösterirken ekipler, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin trafik konusunda farkındalığını artırmayı amaçlayan proje, Karaman İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde bulunan il ve ilçe okullarında, ayrıca merkeze bağlı köy okullarında da İl Jandarma ekiplerince yürütülmektedir. Gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde 24 bin öğrenciye ulaşılması planlanmaktadır.

Program sonrası Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunda görevli idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğretmenlerle sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinliğe katılan öğrencilere trafik kurallarını anlatan trafik boyama kitabı dağıtıldı.