Karaman’da 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılı ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Ali Akan İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, il müdürleri, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Protokol üyeleri düzenlenen karne dağıtım töreninde sınıfları gezerek çocuklara karnelerini ve çeşitli hediyelerini verdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Meral ve Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, öğrencilere yarıyıl tatillerini iyi değerlendirmelerini ve dinlenmelerini tavsiye ettiler.

Daha sonra Vali Meral, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler ile bir araya gelerek başarılarının devamını diledi.

Vali Meral yaptığı konuşmada, eğitimin insan hayatındaki önemini belirterek şunları kaydetti;

“Eğitimle ilgili genel değerlendirme yaptığımız zaman arkadaşlar gerçekten, Karaman’da çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Eksi başına düşen öğrenci ve öğretmen sayısına baktığımızda ülke genelinde ilk sıralardan birindeyiz. Dolayısıyla ben yakın gelecekte çok daha iyi başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz, insan hayatında eğitim hayatımızı şekillendiren en temel dönem, bu nedenle sizlerin varlığı bizler için gelişmemiz için en önemli unsur. Hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Yapmış olduğunuz katkı insan hayatında ölünceye dek devam ediyor. Geçmişe dönük baktığımızda geride kalan öğretmen arkadaşlarımızı hayırla yad ediyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da, önemli başarılar elde ettiklerini söyleyerek, “İlk defa normal eğitime geçtik, şu anda 48 bin öğrencimiz var Karaman genelinde. Bütün okullarımızda tekli eğitim-öğretim devam ediyor. Birinci dönemde eğitim öğretimi etkileyen çok önemli bir olay olmadı. Bilakis çalışma ve öğretmen arkadaşlarımızın gayretleriyle Karaman genelinde hem eğitim öğretim alanında hem sportif etkinliklerde hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde önemli başarıları elde ettik. İkinci dönemde de çalışma arkadaşlarımız ile birlikte hem üniversite sınavlarına giriş noktasında hem de sosyal ve kültürel etkinliklerde hep beraber bu başarıyı elde edeceğiz.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN DEĞİŞMEYEN MÜFREDATIMIZ KALMAYACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatta önemli değişiklikler yaptığını belirten Kuntoğlu, “Bu yıl bakanlığımız müfredatta önemli değişiklikler yaptı. Önümüzdeki yıldan itibaren değişmeyen müfredatımız kalmayacak. Kitaplarımız da bu noktada yeniden dizayn edilecek. Yeni müfredatımız da ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023, 2050 ve 2070 hedeflerine eğitim camiası olarak ülkemizi bu camiayla taşıyacağımıza inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Vali Meral, okul içerisini bir süre gezerek incelemelerde bulundu.