Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından ‘Görevimiz İlk Yardım’ sloganı ile 81 ilde başlatılan ilk yardım eğitimi seferberliği kapsamında Karaman’da öğretmenlere ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Zeynep Saraç tarafından verilen çevrimiçi eğitime misafir olan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un "İlk Yardım Eğitimi Seferberliği" başlattığını söyledi.

Okullarda oluşabilecek tehlikeli ve ani bir durumda öğretmenlerin uygulayacağı ilk ve ivedi müdahalenin önemli olduğunun altını çizen İl Müdürü Çalışkan, okullarda görevli öğretmenlere, idarecilere ve diğer çalışanlarına ilk yardım konularında bilgilendirmeler yapılarak eğitimler verildiğini ifade etti. Çalışkan, “İlk yardım eğitiminin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu kazalarda, doğal afetlerde görüyor ve yaşıyoruz. İşte bu ani gelişen durumlara karşı öğretmenlerimizin hazırlıklı olması için Bakanlığımız tarafından İlk Yardım Eğitimi Seferberliği başlatıldı. Bakanlığımızın talimatıyla başlatılan bu eğitimlerin öğretmenlerimize önemli kazanımlar sağlayacağını ümit ediyor, herkese kolaylıklar diliyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan eğitim sonrası İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgiler aldı.