Gevher Hatun Anaokulu Toplantı Salonunda gerçekleşen tanışma toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Milli Eğitim İdarecileri ve okul müdürleri katıldı.

Okul müdürlerine   ’Hoş geldiniz. ‘’ diyerek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, göreve başlayalı 2 hafta olduğunu Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığını ve Karaman’a geldiği için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.  


İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasında ;” İlimizde yapacağımız çalışmalarda ekip anlayışı içinde milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan iyi insan yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımızı sadece yarışa sokmak değil bu çocuklara saygınlığın, sevginin, paylaşımın, dayanışmanın, adalet duygusunun disiplinli bir şekilde yerleştirilmesi noktasında onlara bir yol haritası çizerek insanî, evrensel değerler kazandırmaya çalışacağız. Eğitimin bir ekip işidir, herkesin üzerine düşen görevi yapması halinde başarı kendiliğinden gelecektir. Eğitimdeki başarı siz okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz kısaca eğitime hizmet eden çalışanlarımızla olacaktır. Çünkü bu çocuklar bizim, bu ülke hepimizin. Ülkemizi aydınlık ufuklara götürmek için elbirliği ile insanımızın eğitimine yoğunlaşmak zorundayız. 


Okullarımızda projelerimize devam edeceğiz. Eğitimde verimliliği artırma projesi, Değerler eğitimi projesi, Avrupa birliği projeleri, Tübitak ve Kalkınma Ajansı Projeleri ile okullarımıza katkı sağlayalım. İdareciler olarak Müdür yardımcılarımızı ve öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışalım.”dedi.


4+4+4 ile ilgili geçişlerin önümüzdeki eğitim öğretim yılında tamamlanmasını isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu; “ Öğretmenlerimiz bir sonraki yıl norm fazlası olma endişesi duymadan okullarda geçişlerin tamamlanması gerekmektedir. Böylece öğretmenler kendilerini tamamen derslerine verebilmeli Ayrıca Bakanlığımızca serbest kıyafet uygulamasına geçilmiştir. Öğrencilerimiz okula istedikleri kıyafetle gelebilecektir. Hiçbir öğrencimiz kıyafeti yüzünden geri çevrilmeyecektir.“dedi.


Okulöncesi çocuklarımızdan 36 ay ile 66 ay arasındaki çocuklarımızın okulöncesine kazandırılmasını isteyen Sultanoğlu; “ Böylece çocuklarımız 1. sınıfa başlarken hem sosyal yönden gelişmiş hem eğitim öğretime hazır olarak başlayacaklardır. Liselerde kayıt yaptırmayan öğrencilere ulaşılması ve öğrencilerin kayıtlarının yapılması sağlanmalı.”dedi.  

Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu sözlerine “ Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hep beraber Karaman İlinde güzel işler yapacağız. Günün her saati telefonla arayabilirsiniz. Sıkıntılarınızı çözmek için buradayım. Önemli olan işlerimizin aksamadan yürümesidir.” diyerek iyi dilek ve temennilerle toplantıyı sona erdirdi.