Karaman Piri Reis İlkokulu 1/B Sınıf Öğretmeni Serpil Doğan’ın yürüttüğü ’İlk Öğretmenim İlk Eğlencem, Merhaba Ben, Herkes İçin Web2, Hikayem Matematik ve Medyada Güvendeyim projeleri ile öğrencilerinin eğitim hayatlarının ilk yılında onları projelerle tanıştırdı. Projelerde farklı yöntemler kullanarak öğrencilere medya okuryazarlığı becerileri kazandırdı. Öğrencilerine çeşitli web 2 araçları öğreterek projelere aktif katılım sağlamalarına olanak verdi.

 ‘İlk Öğretmenim İlk Eğlencem’ projesi ile ses öğretimini, dört işlem becerilerini Word Wall, Cram, Educany, Learning Apps gibi dijital oyunlar ile eğlenceli hale getirmeyi, teknolojiyi derslerde kullanmayı, öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Serpil Doğan, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrendikleri bir sınıf ortamı oluşturduğunu belirtti.

‘Merhaba Ben’ eTwinning projesinin çocuklara farklı alışkanlık, değer, tutum, farkındalık kazandırma amaçlandığını belirte Serpil Doğan, projenin amacına ulaştığını belirtti. Proje süresince öğrencilere temizlik alışkanlığı, kitap okuma alışkanlığı, Geri Dönüşüm bilinci, Tasarruf bilinci, Doğaya karşı sorumluluk, Hayvanlara karşı sorumluluk etkinlik başlığıyla birçok konuda etkinliklere katılımı sağlandı.

‘Herkes için Web2’ projesinin amacını ise bütün öğrencilerin seviyelerine ve yaşlarına uygun web 2.0 araçlarını öğrenmesi ve yaratıcılığını da kullanarak etkin bir şekilde kullanması olarak özetleyen Serpil Doğan, projede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının da çevrimiçi bir şekilde kutlandığını ifade etti.

“Hikayem Matematik” projesinde kurucu ortak olduğunu belirten Doğan, projesinin amacının matematik dersi kazanımlarını hikayeleştirerek yazılı ve sözlü anlatım becerilerini etkinliklerle, sanatla, oyunla, web 2.0 araçları ile disiplinler arası bir yaklaşımla kazandırarak süreci eğlenceli hale getirmek, öğrencilerin özgüvenini, kavrama, problem çözme, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi istediklerini dile getirdi.

“Medyada Güvendeyim” projesinin amacının ise ‘’Medyada yer alan içeriklerin doğruluğunu sorgulayan, içerikleri eleştirip, medyada güvenlik kurallarını uygulayan bireyler yetiştirmek, medyanın özellikle çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerini azaltarak buna yönelik etkinliklerle farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Serpil Doğan, katıldığı her projenin çok faydasını gördüklerini ifade etti.

Uzaktan eğitimin ve çocukları ekran başında tutmanın zorluğunu projelerin keyifli etkinlikleri ile aştığını belirten Doğan, projelere destek veren okul müdürü Süleyman Koçgürbüz’e, bütün öğrenci ve velilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.