Dr. Sadık Ahmet İlkokulu toplantı Salonunda düzenlenen programın açılışına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, kurum personeli ve öğretmenler katıldı.
İki gün süren seminere, toplam 196 öğretmen katıldı. Seminer hakkında bilgi veren Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi; “Öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak, değişen eğitim modelleri ve sistemlere entegre olabilmek amacıyla etkinlikler eğitimin bir parçası olarak kullanılmakta ve “öğrenen odaklı” bir çalışma yapılmaktadır. Eğitimin içeriği, yapılandırmacı yaklaşım temelli olup, MEB tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri” ile ilişkilendirilmiştir.
Bu eğitimde, öğretmenlerimizin entelektüel, kişisel, mesleki, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Programın içeriği, öğretmenlerin bilgiyi değil, öğrenmeyi öğreten liderler olarak gelişmeleri amacıyla oluşturulmuştur.
Okul temelli mesleki gelişim yaklaşımıyla, aynı okul kültürünü paylaşan öğretmenlerimizin, meslektaş dayanışması geliştirmeleri eğitimin önemli hedeflerinden biridir.
Eğitim yaparak yaşayarak öğrenmeye uygun kurguda düzenlenmiştir. Eğitimler sırasında küçük gruplarla yapılan çalışmalar sayesinde her bir öğretmen kendini daha kolay ifade edebilmekte, her birinin grup içi etkileşimlerdeki rolü artmakta ve kazanımları daha fazla olmaktadır.
Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi olarak Seminer süresince kolaylaştırıcı olarak bizlere liderlik eden Öğretmen Akademisi Vakfı eğitmenlerine teşekkür ederiz.”