Kutlamalar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenleri ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kutlamalar Piri Reis Kültür Merkezinde devam etti.
Buradaki kutlama programına, Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Piri Reis Kültür Merkezindeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasında milletlerin tarihinin oluşmasında öğretmenin önemine dikkat çekerek “Milletimizin manevi temellerini oluşturan yüce dinimizin peygamberi bir öğretmendi. Osmanlı, öğretmeni baş tacı yaparak yükselmesini bildi. Orhan Gazi’yi yetiştiren, Sultan Fatih’i mükemmel bir olgunluğa eriştiren öğretmendi. Yavuz Sultan Selim; ‘Alimin atının ayağından sıçrayan çamuru şeref sayan’ yalnız alimin önünde eğilen bir cihan padişahıydı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk: ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır.’ sözüyle ülkemizin inşasında öğretmenin rolünü ifade etmiştir.” dedi. 

İdeal öğretmen fikrini mütefekkir aynı zamanda öğretmen olan Cemil Meriç’in “Muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprü olmak isterdim, kelimeden, sevgiden bir köprü” sözleriyle örneklendiren İl Müdürü, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler de bu düşüncelerle geçmişimizden aldığımız mirasla büyük düşünen, ahlaki olgunluğa sahip gençler yetiştirmeli, çağlar ötesini hedeflemeliyiz. Öğretmenlerimize verilen bu büyük görev hiç şüphesiz zordur. Ancak bir o kadar zevkli ve öğretmeni mutlu eden bir görevdir.”


İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun konuşmasının ardından sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere, Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreninden sonra aday öğretmenler ve emekli öğretmenleri temsilen yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya tarafından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle devam eden etkinlikler, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.