2012 SBS sonuçlarına göre Karaman Sabah Anafen Dershanesi öğrencileri Murat Akburak ve Merve Uludağ 100 sorunun 100’üne’de doğru cevap vererek 500 tam puan ile Türkiye Birincisi oldu.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin 9 Haziran 2012’ de girdiği ve merakla beklediği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.
Her yıl yüzlerce öğrencinin hayallerindeki liselere gitmesini sağlayan Karaman Sabah Anafen Dershanesi, bireysel ve kitlesel başarıda öncü olduğunu gösterdi. Sabah Dershanesi Anafen Şubesi Müdürü Cafer Çevik başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, “8. Sınıf SBS’de Murat Akburak ve Merve Uludağ adlı iki öğrencimiz 100 sorunun 100’üne de doğru cevap vererek 500 tam puan almıştır. Ayrıca liselere yerleştirme puanı olan OYP’ ye göre ise Karaman genelindeki ilk 10 öğrencinin 8’i de dershanemiz öğrencisidir. Bu başarıda emeği geçen tüm ilköğretim okul idarecilerine, öğretmelerine ve velilere, öğrencilere teşekkür ederim.” dedi
Başarının düzenli ve sistemli çalışmanın eseri olduğunu vurgulayan Çevik, “Öğrencilerimiz bu güzel sonuçları elde edebilmek için 3 yıl boyunca hazırlandılar. Düzenli olarak derslere girdiler, test ve denemelerini çözdüler. Ailelerin ve öğretmenlerin maddi ve manevi destekleri de başarıyı olumlu manada etkiledi.” diye konuştu.
Sonuçların açıklanmasıyla tercih sürecinin başladığını belirten Çevik, “Öğrencilerimizin doğru ve isabetli tercih yapabilmesi için dersane öğretmenlerimiz tercih dönemi boyunca öğrencilere yardımcı olacaktır.” dedi.
Ayrıca Dershane müdürü Çevik “Karaman’ da sınava giren tüm ilköğretim 8. Sınıf öğrencilerine tercih konusunda yardımcı olunacaktır. Tüm öğrencileri bekliyoruz.” dedi