Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır. Bu kapsamda, 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle ilimiz Karaman’da tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanılacaktır.

Yüksek riskli olarak tanımlanan ilimizde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart 2021 Salı gününden itibaren başlanacaktır. Liselerdeki sınavlar 8 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren tüm okullarımızda salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

Seyrek nüfuslu (özel okullar hariç) ve köy kapsamında değerlendirilen, Sudurağı ve Akçaşehir beldeleri ile Kılbasan köyü ilkokullarının ve bünyesindeki anasınıflarının sınıf mevcutlarının fazla olması nedeniyle bu okullarımızda haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki ortaokul 5, 6, 7 ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir” denildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2 Mart’tan itibaren ilimizde uygulanacak eğitim ve öğretim faaliyetlerini tablolu şekilde açıkladı.

Tablo şu şekilde: