Bakanlığın 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında her yıl Ankara'da ağırladığı "Yılın Çalıkuşları", bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başkente gelemeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü buruk geçirmemesi için 81 ilden seçilen öğretmenlerle çevrim içi ortamda bir araya gelecek.

Her yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce oluşturulan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu komisyon, bu yıl da Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerince seçilen proje ve başarı hikayelerini inceledi.

Öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı gösteren, projeler geliştiren, yetenekli öğrencileri topluma kazandıran, fedakarlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklarını ortaya koyan öğretmenler arasından "eğitimde fark yaratan 81 öğretmen" belirlendi.

Türkiye genelinde belirlenen eğitim neferleri arasında, çalıştığı okula akıl ve zeka oyunları atölyesinden modern kütüphane yaptırana, dezavantajlı kadın ve çocukların topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirenden kurduğu tiyatrodan elden edilen gelirle okula ve öğrencilere katkı sağlayana, ulusal yarışmalarda öğrencilerine derece kazandırandan ilkokuldan mezun ettiği halde başarılı liselere yerleşmesi için öğrencilerine destek olmayı sürdürene kadar birçok fedakar öğretmen yer alıyor.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMAYA ÇALIŞTI

Karaman Mehmet Çavaş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Kaya, öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere yoğun bir şekilde katılmasını sağladı.

Kaya, Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği süreçte 23 Nisan Ulusla Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını uzaktan da olsa gerçekleştirerek, öğrencilerinin bayramlarını buruk da olsa kutladı.

Öğrencilerine hayvan ve doğa sevgisini aşılamak amacı ile Karaman Hayvan Barınağını gezdiren ve kış mevsiminde sokak hayvanlarına yiyecek bıraktıran Kaya, öğrencilerin, bilgisayar programlama kavramları ile dijital vatandaşlığı keşfetmesi ve etkileşimli oyunlar geliştirmesi için çeşitli kurslar içeren "Code Org" kursları ile ilgili eğitimler aldı.

Kaya, sınıf içi etkinliklerde çeşitli proje faaliyetlerinde öğrencilerinin birçok "web2" aracını öğrenmesini ve başarıyla uygulamasını sağladı.