Koronavirüs tedbirleri nedeniyle okullar ilk dönem uzaktan eğitim şeklinde tamamlanmıştı. Kısa bir süreliğine 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitim gerçekleştirse de vaka sayılarındaki artış sonrasında tamamen uzaktan eğitime geçilmişti. İkinci dönemin başlamasına az bir süre kala kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitime ilişkin, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan açıklamalarda bulundu.

15 Şubat Pazartesi günü itibariyle okulların eğitime hazır hale getirildiğini ifade ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yüz yüze eğitime geçiş hazırlıkları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na göre, okullardaki tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemelerinin yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “15 Şubat günü ilk aşamada müstakil köy okulları, bağımsız anaokulları, özel öğretim anaokulları ve özel eğitim anaokulumuz yüz yüze eğitime başlayacak. 1 Mart'tan itibaren resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki anasınıfları ile 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılması planlanmaktadır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığını korumak adına okullarımızdaki tüm tedbirlerimizi aldık.” dedi.

Alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime başlayacak okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan ve sabun gibi temizlik malzemelerinin gönderildiğini vurgulayan Çalışkan, “Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri korucuları kullanmaları için önlem alındı. Okullarımızda sağlıklı ortamların oluşması için tüm temizlik ihtiyaçları karşılandı. Velilerimiz gönül rahatlığıyla öğrencilerimizi okullara gönderebilirler.” diye konuştu.

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önlenmesi amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programı kapsamında yapılan çalışmaları hakkında da bilgiler veren Mehmet Çalışkan, “Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde yürütülen "Okulum Temiz" belgesi başvurusu yüzde yüze ulaşmış durumda. Ağustos 2020'den bu yana yapılan incelemeler sonucunda 219 okulumuz "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazandı.” diyerek konuşmasını tamamladı.