TRT Çocuk Kanalı tarafından düzenlenen “Binbir Cin Fikir” Proje Yarışmasında binlerce proje arasından seçilerek finale kalmaya hak kazanan Vali Ali Akan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Cansu Altunalan ve Arzu Duranel, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ederek projelerini anlattılar.
Türkiye genelinde yapılan, TÜBİTAK ve çeşitli üniversitelerin öğretim görevlilerinden oluşturulan jüri tarafından seçilen ve 34 proje arasına giren Cansu Altunalan’ın yaptığı “Sinyal Verici Deprem Çantası “ile Arzu Duranel’in yaptığı “Fonksiyonel Kitap Okuma Koltuğu” binlerce proje arasından seçilerek finale kaldı. 

Ülkemizin cin fikirli öğrencilere ihtiyacı olduğunu belirten İl Müdürü Sultanoğlu:
“Türkiye genelinde binlerce proje arasından öğrencilerimizin projelerinin TRT tarafından tanıtımının yapılması büyük bir başarıdır. Sizler gibi cin fikirli öğrenciler sayesinde bakış açımız genişleyecek, farklı alanlarda eserler ortaya koyulacak. Sizleri bu örnek çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, proje çalışmaları sırasında öğrencilerimize destek olan okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü’ne verdiği destekten dolayı teşekkür eden öğrenciler : “Projelerimiz önümüzdeki günlerde oylamaya sunulacak projelerimizin dereceye girebilmeleri için öğrenci arkadaşlarımızın ve velilerinin internet ortamından oylamaya katılarak bizlere destek vermelerini istiyoruz.”dedi.