Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesinin mezuniyet törenine eşi, oğlu, annesi ve babasıyla katılan Biyoloji bölümü öğrencisi Yusuf Serin 38 yaşında fakülteden mezun oldu.

Daha önce farklı bir üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan ve Karaman Halk Sağlığı Laboratuvarında memur olarak çalışan Yusuf Serin, işine uygun bir bölüm olduğu ve hem memleketinde çalışıp hem derslere girebildiği için Kamil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde öğrenimine devam ettiğini ifade etti. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin Karaman’a değer kattığını kaydeden Serin, “Üniversitemiz çok önemli bir görevi yerine getirmektedir ve halkımıza eğitim-öğretim alanında olduğu gibi üniversite kültürü anlamında da hizmet etmektedir.” şeklinde konuştu.

İkinci kez mezuniyet heyecanı yaşayan Yusuf Serin’i törende 65 yaşındaki annesi Zeynep, babası Musa ve eşi Songül ile minik oğlu İsmail Eren yalnız bırakmadı. Anne Zeynep Serin, Karaman’ın Çimenkuyu köyünde yaşadıklarını ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek “Sekiz çocuğum var, ikisi kız, altısı oğlan. Tüm çocuklarımı okuttum, hepsinin mezuniyetlerine katıldım.” şeklinde konuştu. Çocuklarının ikisinin tarım ve hayvancılıkla uğraşırken üçünün öğretmen, ikisinin mühendis ve birinin memur olduğunu söyleyen Zeynep Serin, “Ben inek sağar, mala bakarım. Ama herkesin üniversite okumasını isterim.” dedi.