Eğitim ve bilgi kanalı olan Tapduk Emre İHO televizyonu Okul İnternet sitesi http://tapdukemreiho.meb.k12.tr üzerinden yayın yapmakta bütün dünyadan izlenebilmekte.

Gelişen teknolojiyle öğrencilerin, velilerin ve halkımızın bilgiye erişme ve kullanma becerisini artırmayı hedefleyen proje ile İmam Hatip kültürünü kamuoyuna tanıtmak ve dini konularda bilinç oluşturmakta hedeflenmekte.

Televizyonun teknik ve yazılım iş ve işlemlerini Okul Müdürü Mustafa Eryiğit sağlamakta. Çekimler ve içerik hazırlama işlemlerini Türkçe Öğretmeni Ali Kıryar ve görevli öğrenciler yürütmekte, yayın hazırlama konusunda da şu ana kadar Müdür Yardımcısı Turan Şimşek, Uğur Çolak, Hakan Ekiz ve görevli öğrenciler aktif olarak görev aldılar.

Tapduk Emre İHO Televizyonu ile Okulda yapılan dini, akademik, bilimsel ve sosyal çalışmalar hakkında bilgi vermek, okulda gerçekleştirilen projelerin ülkemizdeki diğer okullarda uygulanmasını sağlamak, toplumumuzda dini bilinç ve hassasiyet oluşturmak, öğrencilerin kendini ifade edebilmesini sağlamak, diğer insanlarla etkili iletişim kurabilmesini sağlamak, yapılacak olan ders yayınları ile öğrencilerin akademik konularda eksikliklerini gidermek, kaçırdıkları dersin tekrar izlenmesini ve takibini sağlamak, İlçenin sosyal ve kültürel değerlerini geniş halk kitlelerine ulaştırmak, ülkemizdeki diğer İmam Hatip Okullarına örnek olmak hedeflenmekte.

Televizyon için stüdyo kurulumu teknik ve teknolojik malzemelerin temini yapılmış kullanılmaya başlanmıştır. İçeriklerin hazırlanmasında öğrenciler büyük bir keyif ile görev almaktadır. Sanal stüdyo teknoloji projede etkin olarak kullanılmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde canlı yayın yapma imkânı mevcuttur. Şu ana kadar çeşitli etkinlikler Tapduk Emre İHO Televizyonunda canlı yayınlandı.

Hemşerimiz Mustafa Eryiğit’in Müdür olarak görev yaptığı Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulunda ülke çapında ses getiren birçok proje istikrarla uygulanmaya devam etmekte.

SESLİ KİTAP PROJESİ

Teknolojideki gelişmelerin bireyleri kitap okumaktan alıkoymasından hareketle teknolojiyle kitabı bu projede buluştu. Ayrıca dini konularda farkındalık oluşturmakta amaçlardan bir diğeri.

Proje kapsamında oluşturulan sesli kitap Okul web sitesi www.tapdukemreiho.mebk12.tr’den dinlenebiliyor, Mp3 formatındaki ses dosyasını bilgisayarınıza indirebilir, Okula gelenlerin cihazlarına ( bilgisayar, cep telefonu, mp3 player) yükleme yapılmakta. Tespit edilen görme engellilere MP3 player hediye edilip içerisine sesli bir kitap yükleniyor.

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI

Öğrencilerin namazı sevdirmek, camilerde bir araya gelmenin önemini kavratmak amacıyla okulda “Sabah Namazında Buluşuyoruz” projesi devam ediyor. Her Cumartesi camide bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler namazdan sonra birlikte çorba içerek güne başlıyor. Sonrasında okula gelerek destekleme ve yetiştirme kurslarına devam ediyorlar.

MİSAFİRİM ÖĞRETMENİM PROJESİ

Okuldaki öğrenciler okul idaresi ve öğretmenler tarafından evlerinde ziyaret edilmekte. Öğrencinin başarısını arttırmak için yapılması gerekenler birlikte kararlaştırılıyor. Öğrencilerde öğretmenlerini evlerinde misafir etmenin mutluluğunu yaşıyor.

SURİYELİ BEBEKLERE BEBEK BEZİ

Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu, İHH İnsanı Yardım Vakfı iş birliğinde Suriye'deki bebekler için bebek bezi kampanyası gerçekleştirdi. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idaresi el ele vererek çok sayıda bebek bezi topladı. Toplanan bebek bezleri ayrı ayrı tasnif edilerek, İHH İnsani Yardım Vakfı yetkililerine teslim edildi İnsanlık dramı yaşanan Suriye'deki bebeklerin ve ailelerinin yüzü bu projeyle güldürüldü.

YETİM KARDEŞ PROJESİ

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Yetim Kardeş projesi başladığından bu yana Okulun yetim kardeşleri bulunmakta. Toplanan yardımlar yetim kardeşe ulaştırılıyor.

ÖDEVLER KONTROL ALTINDA PROJESİ

Her sınıfta ders ders yapılan kontrolleri ders öğretmenleri incelemekte, sınıf rehber öğretmeni sınıf görüşmelerinde kontrol etmektedir. Her gün ders bitiminde de dosyalar Okul İdaresine bırakılmakta ve burada bir kontrol daha yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde ortaya çıkan durumlar öğrenci velisinin cep telefonuna sms olarak gönderilmektedir. 

ÖĞRETEN MERDİVENLER PROJESİ

Okul içerisindeki merdivenlerde Matematik, Arapça fen bilgisi, sosyal bilgiler, Türkçe ve İngilizce derslerine ilişkin bilgiler yer almaktadır. Öğrenciler merdivenleri kullanırken bu bilgileri de öğrenme imkânı bulmaktadırlar

ASKIDA EKMEK PROJESİ

Öğrencilerde sosyal bilinç oluşturmak amacıyla Askıda Ekmek Projesini 2 yılı aşkın süredir Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulunda devam etmektedir. Öğrencilerin açın halinden anlamaları insanlara yardımcı olmanın ne büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu öğrenmeleri amacıyla askıda ekmek projesi devam etmektedir. Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu olarak çevresine duyarlı, topluma faydalı olmayı amaç edinmiş mutlu ve başarılı öğrencilerin okuduğu bir okul olma gayesiyle çalışmaktadır.

GURUR ÇAYI PROJESİ

Her ay okul genelinde yapılan deneme sınavlarında üstün başarı göstererek dereceye giren her sınıf seviyesinden seçilen üç öğrenci ve aileleri ile birlikte tüm okul öğretmenlerinin bir araya gelmesi ve başarılarının takdir edilmesi sağlanmaktadır.

Projede deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerin motivasyonunu artırarak ders çalışma alışkanlıklarını pekiştirmenin yanı sıra diğer öğrencilerin başarma duygusunu güçlendirmek, rekabet ortamı yaratmak ve başarının hedeflenir hale gelmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

EDEP KART PROJESİ

Öğrencilerin öğretmenlerine ve arkadaşlarına selam verme, saygılı olma gibi konulardaki isteklerini ve uygulamalarını teşvik etmek, bu çerçevede sevmeyi bilen, saygılı ve başarılı öğrencilerin sayısını artırmak, kişisel ve çevre temizliğine duyarlı hale getirmek, ödevlerin eksiksiz yapılmasını sağlamak, kitap okuma düzeyinin istenilen seviyeye getirmek, sınıfta istenmeyen davranışları önlemek ve derse ilgili olan öğrencileri pekiştirerek sürekliliği sağlamak amacıyla bu projeye uygulanmaktadır. 
Çalışmada okul idaresi, öğretmenler ve aile gözlemci olarak görev almaktadır. Hafta boyunca öğrencilerin göstermiş oldukları olumlu ve olumsuz davranışlar gözlenmekte, okul idaresi ve öğretmenler öğrenci hakkındaki bu davranışları oluşturulan veri giriş sistemine kaydetmektedir. Sınıf öğretmenleri kendi sınıflarındaki öğrenciler hakkında girilen davranışları takip edip düzenleyerek öğrencinin hafta boyunca kazandığı ve kaybettiği kart sayısını sisteme nihai olarak kaydetmekte ve öğrencinin sahip olduğu kart sayısı belli olmaktadır. Sene sonunda en yüksek puana ulaşan öğrenci bisiklet ile ödüllendirilmektedir.

15 GÜNDE BİR DENEME SINAVI

Öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla Akademik Dersler (Matematik, Türkçe, İngilizce, Sosyal Bilgileri Fen Bilgisi)  ve Mesleki dersler ( Kuran-Kerim, Arapça, Hz Muhammedin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Din Kültürü) deneme sınavını yapılıyor

Öğrenciler 15 günde bir deneme sınavına tabi tutuluyor. Her ayın sonunda akademik derslerden (Matematik, Türkçe, İngilizce, Sosyal Bilgileri Fen Bilgisi), ayın ortasında ise Mesleki Derslerden ( Kuran-Kerim, Arapça, Hz Muhammedin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Din Kültürü) deneme sınavı yapılmaktadır.

Her öğrencimize ayrı sınav sonuç karnesi verilmekte ve öğrenci velisinin cep telefonuna ayrıntılı sınav sonuç bilgisi gönderilmektedir.

HER AY ÖĞRENCİLERİN DOĞUM GÜNÜ KUTLANIYOR

Okulda öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri; arkadaşlarını ve öğretmenlerini aileden bir birey olarak görmelerini sağlamak amacıyla her ay o ay içerisinde doğan öğrencilerin doğum günü okul ailesi olarak kutlanıyor.

Okul bahçemizde düzenlenen etkinlikte bahçe öğrenciler için hazırlanıyor. Öğrenci annelerimiz tarafından hazırlanan ikramlar programdan sonra öğrencilere dağıtılıyor. Öğretmenler ve doğum günü olan öğrenciler hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından etkinlik sona eriyor.