TRT Radyo 1 de yayınlanan “Benim Şehrim Benim Hayatım” programıyla farklı şehirlerden, ortaokul çağındaki çocuklar, kendi şehirlerini ve kendi hayatlarını anlatıyor. Dilek Oral tarafından hazırlanan programda sunucular dahil mikrofon çocuklarda oluyor. Program art arda en çok çocuk sesinin duyulduğu ve bu sayede çocukların duygusal dünyalarının kapılarını aralayan bir program olma özelliğini de taşıyor.

PROGRAMDA ŞEHİRLER ÇOCUK GÖZÜYLE, ÇOCUKLARIN SUNUMUYLA TANITILIYOR

Programda işlenecek şehir,” BENİM ŞEHRİM" başlığı altında, çocukların rehberliğinde, çocuk gözüyle, çocukların dilinden ve çocukların sunumuyla tanıtılıyor. "BENİM HAYATIM" başlığı altında yer alacak farklı köşelerde de, çocuklar kendi dünyalarını, yaşamlarını, hayata bakışlarını kendi seslerinden dinleyiciye aktarıyor.

Birbirinden kilometrelerce uzakta bulunan çocuklar, hayatlarında hiç gitmeyecekleri bir şehri, o şehirdeki bir yaşıtının anlatımıyla dinliyor.

Aynı çağı, aynı yurdu paylaşan, farklı koşullarda yaşayan çocuklar arasında, bilgi, anlayış, kavrayış ve dostluğun pekiştirilmesinin hedeflendiği, her hafta yayınlanan program, her ili 3 hafta süre ile anlatıyor.

BU HAFTA KARAMAN’DA YAŞAYAN ÇOCUKLAR TRT RADYO 1 MİKROFONLARINDAN SESLENİYOR

İlk olarak İzmir, Denizli, Aydın ve Manisa illerinde yaşayan çocukları mikrofon ile buluşturan program bu hafta Karamanlı çocuklar adına Karaman Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerini mikrofonla buluşturuyor.

Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinin şehre ve yaşamlarına dair yorumları 18 – 25 Aralık ve 01 Ocak saat 10:30 da TRT Radyo 1 den dinlenilebilecek olan programın ilki bu Cumartesi günü yayınlanacak.