Açılışa Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ın yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdüür Kasım Aydoğdu, Sağlık İl Müdürü Nuriye Ulu, daire amirleri, öğretmenler, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları ve öğrenciler katıldı.
29 Mart 2012 Perşembe günü saat:15.00'de gerçekleşen açılış programında konuşan Okul Müdürü Muharrem Delen kütüphanenin ve kitapların hayattaki yerine ve önemine işaret ederek: "Bu kütüphane okulumuz için büyük önem taşıyor. İl Sağlık Müdürlüğümüze ve BİFA  A.Ş'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz 3000 kitap sayımızı en kısa sürede 10000'e ulaştırmayı amaçlıyoruz. İnşallah muvaffak oluruz."dedi.

İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu ise konuşmasında her gün modernleşen çağımızda kitapların büyük önem taşıdığını belirterek: "Bugün okuma konusunda kurumlararası dayanışmanın güzel bir örneğini yaşıyoruz. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Bilgiyi ve teknolojiyi iyi kullanan milletler başarılı olacaktır. Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke ve gençlerimizin bu potansiyelini iyi kullanmak gerekiyor. Tabii bu kütüphanenin de amacına uygun olarak kullanılması çok önemli. Ben okul müdürümüzü ve 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarımızı tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise bir çok açılışta bulunduklarını; ama bir kütüphane açmanın ayrı bir sevinç kaynağı olduğuna işaret ederek: "Biz tarihte büyük bir milletiz. İnsanımız kitap okuyarak, bilgisini geliştirerek, bilgisini yenileyerek bu büyüklüğe ulaşmıştır. Dinimizin ilk emri olarak da karşımıza 'oku' ifadesi çıkmaktadır. Ortaya konan bu eser oldukça anlamlıdır ve bu çalışmada emeği geçenlere gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dilerim ki öğrencilerimiz atalarının izinde, temel değerlerine sahip çıkarak bu kütüphaneyi en iyi şekilde değerlendirir."dedi.

Vali Kahraman ise konuşmasında kitabın öneminin bilindiğini; ama kitaplar ve kütüphane ile olan ilişkinin zayıf olduğuna, Batı ülkelerine göre ülkemizde kitap okuma oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek: "Bugün gerçekten büyük bir sevinç ve memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum.  Bir toplumda her insan belli sorumluluklar taşımalı; ama bunu sadece kendi alanı ile sınırlandırmamalı… İşte bugün İl Sağlık Müdürlüğümüzün bu konuda hepimize örnek olacak bir işe imza attığına şahit oluyoruz.  Bu kütüphane bunun en güzel örneği…  Kendilerine en samimi duygularla teşekkür ediyorum.  Okullarımız elbette ki hayatımızdaki en önemli kurumlardan biri… Okula yapılan, okumaya yapılan her yatırım bunun için büyük önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın bir projesi var. Okullar hayat bulsun… Kütüphaneler hayat bulsun…  Bugün çocuklarımız için temin edilen her kitap, onların hayatında ciddi bir karşılık bulacaktır. Okudukça hayatı daha iyi kavrayacak, hayatı daha iyi kavradıkça da daha güzel bir yaşam inşa edeceklerdir. Kütüphaneler hayat buldukça okullarımız da hayat bulacaktır.  Dileğimiz bu kütüphanenin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından etkin bir şekilde kullanılmasıdır.  Ben Sağlık Müdürümüz Nuriye lu hanımefendinin şahsında İl Sağlık Müdürlüğümüze, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürümüze, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Kahraman ve beraberindeki heyet kütüphanenin açılışını gerçekleştirerek, kütüphaneyi gezip, kitapları incelediler. Program verilen kokteyl ile sona erdi.