Adaylık sürecinde yaptığı açıklamada bilim, sanat, değerler eğitimi ve araştırma faaliyetlerinin yönetim tarafından üst düzeyde destek göreceğini dile getiren Karataş yapılacak çalışmaların performans değerlendirmesi ve ödüllendirici sistemle teşvik edileceğini söyledi. 

Ödüllendirici Yönetim 

Rektörlük seçimlerine tüm hızıyla hazırlanan Prof. Dr. Karataş KMÜ ailesinin desteğini istediği bu süreçte yapacaklarını tek tek anlatıyor. Rektör olması durumunda KMÜ çalışanlarının tüm kademedeki çalışanlarına yönelik farklı projeler planlayan Karataş Kurumsal verimliği artırmak amacıyla idari ve akademik personelin periyodik olarak ödüllendirileceği performansa dayalı bir teşvik sisteminin oluşturulacağını söyledi. İyi örnekleri öne çıkarmanın sürdürülebilir verimli yönetimi sağlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Karataş “Belirli aralıklarla bir araya gelinerek uyumlu bir koordinasyon sağlanacak.” dedi.

Bilimsel Faaliyetlere Destek 

Akademik düzeyde bilimsel araştırmaların üniversitelerin temelini oluşturduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Karataş şunları söyledi; “Bilim insanları, akademik teşvik puanı, H-indeksi, kitap vb. bilimsel çalışma¬lar dikkate alınarak, her yıl ödüllerle teşvik edilecek. Her bir fakülte ve yüksekokulda en başarılı öğretim üyelerine bilim, araştırma ve sanat alanlarında her yıl ekonomik ödül verilecek. Üniversitemizin tanıtımını artırmak ve bilimsel iletişim ağını genişletmek amacıyla bilimsel toplantılara (kongre, sempozyum vb.) destek verilecek. Bu maksatla, öğretim elemanlarınca organize edilecek tüm bilimsel faaliyetlere katkı sağlanacak. Aynı zamanda yurt dışı kongre destekleri akademik bir ölçüt belirle¬nerek yılda en az iki defa verilecek.”

Hedef: Bilimsel Alanda Güçlü KMÜ

Yapılacak çalışmaların demokratik ilkeler çerçevesinde tüm kesimlerin yönetime katılımı ile sağlanacağını hatırlatan Karataş “başarı; birlikte, aynı hedefe odaklanan adil bir yönetim anlayışı ile mümkündür. Üniversitemizde çalışan akademik ve idari personelin kendi alanında olduğu kadar kurumumuzu ve çalışanları ilgilendiren tüm alanlarda söz sahibi olabilmesi için gerekli zemini sağlayacağız. Çalışmanın, üretmenin ve emeğin ödüllendirildiği bir sistem ile kuruma bağlılığın yanında gelişmeye katkı konusunda da hevesi artıracağımızı düşünüyoruz.” dedi. 
KMÜ ailesine ve meslektaşlarına çağrısını yineleyen Karataş “bilimsel alanda daha güçlü bir KMÜ için desteklerinizi bekliyorum” dedi.