Karaman Merkez 75. Yıl Şehitler İlköğretim Okulu, okul müdürü Abdullah DEMİR, okul öğretmenlerinden Nejdet YALÇINER, Bahadır METE, Hamza SAĞCAN ve bir grup öğrenci ile kardeş okulları olan Bayır Köyü İlköğretim Okulunu 23 Nisan 2012 Pazartesi günü ziyaret etmişlerdir. 

75. Yıl Şehitler İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah DEMİR yaptığı açıklamada; kardeş okulumuzla birlikte yapmış olduğumuz planlama gereği ziyaretimizi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün gerçekleştirerek köyde bayram coşkusuna ortak olmak istedik. Okulumuzla birlikte Bakkallar ve Bayiler Odası Yönetim Kurulu ve Berberler Odasından temsilciler de ziyaretimize eşlik etmişlerdir.  Bakkallar ve Bayiler Odasının katkılarıyla hazırlanmış olan balonlar, bayraklar kardeş öğrencilerimize dağıtılmış, bayrama katılanlara çeşitli ikramlarda bulunulmuştur. Berberler Odası tarafından getirilen kuaförler tarafından isteyen öğrencilerin saç kesimleri gerçekleştirilmiş, ziyaretimiz anısına kardeş okulumuzun bahçesine fidanlar dikilmiştir. 
,
Kardeş okulumuzla her ne kadar mekân olarak bir birimizden uzak olsak da kurmuş olduğumuz sıcak dostluklar bizleri bir birimize yakınlaştırmıştır. Bizlere göstermiş oldukları misafirperverlik ve samimi duygulardan dolayı köy muhtarlığına, kardeş okulumuza, tüm köy halkına teşekkür ediyoruz. Kurmuş olduğumuz bu sıcak dostluk ve gönül köprülerinin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyoruz. Ayrıca bu tür faaliyetlerimize destek veren Bakkallar ve Bayiler Odasına ve Berberler Odasına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.  
Bayır İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan ÖZATA da yaptığı açıklamada, kardeş okulumuzun bizleri en mutlu günümüzde ziyaret etmeleri, bayram coşkumuza ortak olmaları bizi son derece mutlu etmiştir. Bu gün 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yanında kardeş okulumuzla ve tüm köy halkımızla bir kaynaşma günü olmuştur. Bu gün bayrama katılanlara yaptıkları etli pilav ve ayran ikramlarından dolayı Köy Muhtarlığımıza ve köyümüzde bulunan Aşevi İdarecilerine çok teşekkür ediyoruz.
Köy muhtarlığı ve Bakkallar ve Bayiler Odasınca da ziyaretlerden duyulan memnuniyetler dile getirilmiştir.