Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (KARDOF) tarafından ücretsiz oryantiring eğitim kursu düzenleniyor.
Kurs Yakup Tamer Çıtlak gözetiminde dernek binasında gerçekleştirilecek.

Harita ve pusula kullanımı, yön bulma eğitimi, pusula ve yönler, hedef bulma, teknikler, kurallar gibi konuların işleneceği kurs, 19 Ekim 2012 Cuma, 3 Kasım 2012 Cumartesi, 7 Kasım 2012 Çarşamba ve 9 Kasım 2012 Cuma günleri 19.30 - 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kursa kayıt yaptırmak isteyenler 0 544 774 44 40 numaralı telefondan İbrahim Küçük ve 0 533 635 22 29 numaralı telefondan Deniz Akdaş ile iletişime geçebilirler. Ayrıca derneğin www.kardof.com isimli internet sitesinden detaylı bilgi edinebilirler.

Eğitim sonrasında düzenlenecek etkinlik ile sporcunun performansına göre kardof gençlik spor kulübü bünyesinde takımlar oluşturulacaktır.

Büyük Erkekler-A  21 Yaş ve Üstü

Büyük Bayanlar-A  21 Yaş ve Üstü

Genç Erkekler-A  19-20 Yaş

Genç Bayanlar  19-20 Yaş

Yıldız Erkekler   17-18 Yaş

Yıldız Bayanlar  17-18 Yaş

Küçük Erkekler  16 Yaş ve Altı

Küçük Bayanlar  16 Yaş ve Altı

Açık (Open)   Yaş Sınırlaması Yoktur

ORYANTİRİNG NEDİR?

Her türlü arazi ve iklim  şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan  başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak genellikle ormanlık alanda yapılmakla birlikte park ve yeni başlayan sporcular için açık alan ve spor salonlarında yapılabilen bir doğa sporudur.

Fiziksel ve zihinsel uyumun en güzel örneklerinden biri olan Oryantiring sadece fiziksel performansa dayalı bir koşu değil, beden ve zihnin uyumlu ve aynı anda çalışmasını gerektiren zevkli bir spor dalıdır.

Oryantiring 7'den 70'e renk seçimini yapabilen küçük çocuklardan, elindeki baston ile arazide dolaşabilen yaşlılara kadar her yaştan bay, bayan, genç, yaşlı, aile, birey, müsabık veya meraklı herkesin yapabileceği ender bir spor dalıdır. Aynı zamanda ucuz, çevreci, pahalı tesislere ihtiyaç duyulmayan, organizasyonu kolay bir spordur. Bu yönüyle büyük halk kitlelerine  ulaşılabilmekte ve uluslararası boyutu nedeniylede birçok ülkenin kalabalık sporcu topluluklarını yarışma mahallerine kolayca çekebilmektedir.