Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, öğrencilerinin  katsayı sorununun ortadan kalkması ile ulaşabilecekleri noktaları görmelerine ve geleceklerine yön vermelerine katkı sağlamak için kariyer günleri düzenledi.

İlki Yunus Emre Konferans Salonu’da yapılan programa Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Nuriye Ulu, Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cafer Avcı, öğretmenler, öğrenciler   ve konuşmacı olarak da Muğla Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Ali Kasal, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Toker ve Öğretim Görevlileri  Uğur Günsel ve Mehmet Yüksel katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, ara eleman sıkıntısının ciddi anlamda yaşandığı Türkiye’de meslek liselerinde okuyan öğrencilerin katsayı sorununun ortadan kalktığı bir dönemde kendileri iyi yetiştirmelerinin önemine dikkat çekti. Aksoy, ‘Türkiye’de gençlerin Meslek Liselerine yönelik ilgisi olması gerekenin çok altında. Avrupa birliği ülkelerinde % 25 genel eğitim , %75 mesleki eğitim yapılırken Ülkemizde % 25 mesleki eğitim %75 genel eğitim yapılmaktaydı. Ancak son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmaları ile mesleki eğitimin eğitimdeki oranı hızla yükselmektedir.  İlimizde de bu bağlamda birçok yatırım yapılmıştır. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin Okulunun yeni binasının yapımı devam etmekte, Güzel Sanatlar Lisesinin yeni binasını yapımı devam etmekte, Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin binalarının yapımı ihale aşamasında ve Temizel Ünlü Endüstri Meslek Lisesine ek bina yapımı çalışmaları devam etmektedir.”dedi.Aksoy konuşmasının devamında ;” İşsizlik vardır , ancak  niteliksiz elemanlar için işsizlik  vardır.  Ne iş olursa yaparım’ mantığının doğru degildir, bu anlayışın terk edilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişmeye devam etmesinde en önemli yük kendilerini iyi yetiştirip iş hayatına atılan meslek liseli öğrencilerin üzerindedir.  Bizler fiziksel anlamda destek verip okuyacağınız ortamları hazırlayacağız. Sizler de eğitim öğretimlerinizi tüm imkânları değerlendirerek  yetişmiş ve bilinçli bireyler olacaksınız. Bu adımlar doğru atıldığında ülkemiz her anlamda gelişmeye hazır olacak. “dedi.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettikleri kariyer günleri programı konuşmacılar Muğla Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş, Dekan Yrd. Doç. Dr. Ali Kasal, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Toker ve Öğretim Görevlisi Uğur Günsel’in  ‘Dünden bugüne Teknik Eğitim Fakültesi’nden Teknoloji fakültelerine gelinen nokta, Türkiye’deki mevcut durum, bu fakültelerin bulunduğu üniversiteler, ilgili alanların istihdam durumları’ konuları detaylı şekilde anlatmaları ile sona erdi.