Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Tematik Kış Kampları çerçevesinde Kastamonu’da, KYK İl Müdürlüğü’nün organizesinde Edebiyat Kampı düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlerden Kastamonu’ya gelecek olan 150 öğrenci, 5 gün sürecek olan kamp süresi içerisinde Türkiye’nin önde gelen edebiyatçıları ve hocalarıyla buluşacak.

Türkiye Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu yıl 20 kentte Tematik Kış Kampları düzenleyecek. Denizli’de İnsan ve Toplum Kampı, Bilecik’te Tarih ve Medeniyet Kampı, Diyarbakır’da Türk İslam Sanatları Kampı, Erzurum’da Vefa Kampı, Antalya’da Uluslararası İlişkiler Kampı, Muğla’da Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı, Kocaeli’nde Ar-Ge ve İnovasyon Kampı, Samsun’da Değerler Kampı, Sakarya’da Sinema Kampı, Mersin’de İletişim Kampı, Trabzon’da Hukuk Kampı düzenleyecek olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kastamonu’da ise Edebiyat Kampı düzenleyecek.

15-19 Ocak tarihleri arasında Kastamonu KYK Yurdu Fahrettin Paşa Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan Edebiyat Kampı’na Adıyaman, Afyon, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya gibi Türkiye’nin dört bir tarafından 150 öğrenci katılacak. Kampın açılışı ise 15 Ocak’ta saat 10.00’da başlayacak.

Kastamonu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Reşat Asrak, “Kurum yurtlarımızda barınan öğrencilerin, ders dışı zamanlarını verimli değerlendirebilmek, milli, manevi, sosyal, kültürel, bedensel, ruhsal, zihinsel ve akademik yönden gelişimlerine destek olmak, aralarında birlik beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla akademik, sosyal ve kültürel, sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Tematik Kış Kampları bu faaliyetlerin en önemlilerinden olup, bu yıl üçüncüsü düzenlenecektir. 12 il, kamplara ev sahipliği yapacaktır. Kastamonu’da da kampın en prestijlilerinden olan Edebiyat Kampı gerçekleştirilecektir. Afyon, Adıyaman, Burdur, Hatay, Sakarya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten gelecek toplam 150 öğrenci ile 15-19 Ocak tarihleri arasında uzman 10 hocamızın ve edebiyatçımızın katılımı, tematik gezi ve diğer faaliyetlerle kampımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.