9 Mayıs 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilen konferansa yüksekokulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca, Kazım Karabekir Paşa’nın doğumundan vefatına kadar geçen sürede hayatını ve askeri yönünü anlattı. Milli mücadelenin ünlü simalarından olan Karabekir Paşa’nın asker çocuğu olduğunu ve ailesinin Türkmenlerin Avşar koluna mensup olduğunu anlattı.

Kurmay Başkanı olarak görev yapan ve 1907 yılında Rumlara karşı gösterdiği başarıdan dolayı Kolağası olan Karabekir Paşa’nın, 31 Mart ve Arnavutluk İsyanlarının bastırılmasında görev aldığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Uca, “Kazım Karabekir Paşa Çanakkale’deki başarısından dolayı albaylığa yükseldi. Doğuda Ruslara karşı savaştı. Erzincan ve bölge halkını Ermenilerin zulmünden kurtaran önemli bir askerdi” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca, Karabekir Paşa’ya Erkan-ı Harbiye Umumiye Başkanlığı teklif edildiğini, ama kabul etmeyip 18. Kolordu Komutanı olarak görevine devam ettiğini de açıkladı. Uca “1919’da Mustafa Kemal Paşa askerlikten istifa edince onun yerine 2. Ordu Müfettişliğine getirilen Kazım Karabekir Paşa, askeri sıfatı kalmayan Mustafa Kemal’e “Ordum ve ben emrinizdeyim” diyerek bağlılığını dile getirmiştir.” açıklamalarını yaptı.

Kazım Karabekir Paşa’nın askeri ve insanî yönlerinden örnekler veren Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca’ya Kazım Karabekir MYO Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, şahsı ve okulu adına teşekkür etti.