KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Serkan Şengül, benimsediği Kashna felsefesi gereği öz geçmişini değil, öz geleceğini önemsediğini belirtti. 
Öz geçmişini yırtıp öz geleceğine inanç duydu

‘Üç-İki-Bir: Deneme’ ve ‘Küçük Düşünmek Eşşekliktir’ adlı iki kitabı bulunan eğitimci ve yazar Şengül, kitaplarında da yazdığı kendi özgeçmişini şöyle tarif etti: “Hizmet etmekten hiç yorulmadığı ve yorulmayacağı ülkesi Türkiye’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini başka, lise ve üniversiteyi bambaşka okullarda falan okumadı. Bilmem kaç ülke gezip bunlarla övünmedi. Senin gibi doğdu, senin gibi yaşamaktan gurur duydu. Kulüp kurdu, dernek kurdu, akademi kurdu, karış karış ülkeyi dolaştı ve hep dimdik durdu. Üstadının yolundan gitti, öz geçmişini yırtıp öz geleceğine inanç duydu. Bu kitabı yazdı çünkü sana saygı duydu. Sen bu kitabı okurken o, ülkeyi karış karış gezmeye devam edecek. Sesinin yettiğince sana seslenip kaleminin yettiğince sana yazacak.”

Kişisel gelişimin, herkesin konuştuğu ve üzerine herkesin kitap yazdığı bir konu olduğuna dikkat çeken Serkan Şengül, “Kişisel gelişim, insanın herhangi bir alandaki değerini bir adım ileriye taşımasıdır ve aslında kişisel değişimdir.” açıklamasında bulundu. Kişisel değişimde en önemli noktanın insanın kendini tanıması olduğunu belirten Şengül, “Kariyeri yönetirken yapılan en büyük yanlışlardan biri hep aynı yöntemle başarılı olunacağına inanılmasıdır. Halbuki her insanın başarı yolu farklı olduğu gibi hayatın her dönemindeki başarı metodu da ayrıdır.” dedi.

Serkan Şengül, “İstek ve inanç birleştikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok. Vazgeçmeyin. ‘Benim dememle olmaz’ demeyin, böyle diyenlerle de yan yana gelmeyin. Çünkü yeter ki isteyin, her şeyi değiştirebilirsiniz.” tavsiyesinde bulundu.

“Büyük düşündüğünüzde sıradanlıktan kurtulursunuz”

“Dünyanın en zeki milletiyiz ama kendimizden bir şey beklemiyoruz. Çünkü hep çaresizlik nidalarıyla büyütüldük ve hazırcı yetiştiriliyoruz.” diyen Şengül, öğrencilere kendi kendilerini motive etmeleri ve kendilerini gazlamalarını önererek “Ben en iyiyim, en büyüğüm, şeklinde büyük düşünmeye başladığınızda artık isteseniz de sıradan olamazsınız.” dedi. 

“Her başarının son kullanma tarihi vardır”

Serkan Şengül, her başarının bir son kullanma tarihi olduğunu belirtti ve başarıların süresinin çabuk biteceğini hatırlatarak önemli olanın sürekli ve yeni başarılar elde etmek olduğunu söyledi.

“Hayatını kaybeden değil, ölümü kazanan olmalıyız”

“İnsanlar yaşarken son başarıları, öldükten sonra ise en büyük başarılarıyla anılırlar.” diyen Şengül, “Eğer ölümsüz olmak istiyorsak büyük şeyler yapmak zorundayız. Hayatını kaybedenlerden değil, ölümü kazananlardan olmalıyız.” şeklinde konuştu.