KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleşen törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Türkçemiz Üzerine Düşünceler ve Karaman Çevre Yatırımları” üzerine dersi verdi.

Türkçeye ve tarihe çok merakım var diyen Eroğlu, “Birçok üniversitede ders verdim. Bir gün bakanlık görevi bitiyor, ama hocalık bitmiyor. Karamanoğlu Mehmetbey önemli bir şahsiyettir. Bende kendisinden gurur duyuyorum. Tarihte gösterdiği vizyon Türkçemizin kazanılmasına vesile olmuştur. Bizim milletimiz çok büyük bir millettir. Tarih boyunca defalarca büyük devletler kurmuş ve dolayısıyla Türkçemizde dünyanın en zengin dillerinden birisidir. Bu yüzden Türkçemize sahip çıkmak yaşatmak gerekiyor. Türkçemiz maalesef tehdit altındadır. O yüzden dilimize sahi çıkmalıyız” dedi.

Konuşman-sının sonunda Eroğlu, bakanlığı görevi sırasında Karaman’a çok sayıda baraj ve gölet yapıldığını da belirtti.

Akademik yıl açılış töreni, berat, takdir ve teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.