Milyonlarca öğrencinin kayıt heyecanını yaşadığı süreçte üniversiteler kendi kontenjanlarına yerleşen öğrencilerini beklemeye başladı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) yerleşen öğrenci sayıları da netleşti. Yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ ailesine 1.876’sı lisans, 2.596'sı önlisans olmak üzere toplam 4 bin 472 öğrenci katılacak.

Bölüm ve Programlardaki Doluluk Oranı Yüzde 95,46

KMÜ'nün 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirlenen 4 bin 685 öğrenci kontenjanının 4 bin 472’sine yerleştirme yapılmasının ardından bölüm ve programlardaki doluluk oranı da yüzde 95’i aştı.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞACAĞIMIZ GÜNÜ HEYECANLA BEKLİYORUZ”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunarak “Tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de hayatımızın her alanını etkileyen Kovid-19 nedeniyle zorlu bir dönem yaşıyoruz. Bu döneme denk gelen sınavlara hazırlık sürecini iyi değerlendirerek bir yükseköğretim kurumuna yerleşme başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, sonuçların kendileri için hayırlı olmasını diliyorum. Süreç henüz bitmiş değil ve üniversitelere yerleşen öğrencilerimiz belki buruk bir sevinç yaşamaktalar. Ancak tedbirli davranırsak bu zor günlerin geride kalarak hep birlikte yüz yüze eğitim yapacağımız dönemlerin en yakın zamanda geleceğine inanıyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak yeni eğitim-öğretim dönemimizde aramıza yeni katılacak öğrencilerimizi heyecanla beklerken şimdiden kendilerine hoş geldiniz diyor ve sağlıklı, başarılı bir eğitim-öğretim hayatı temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Akgül ayrıca, KMÜ'nün yüzde 95'in üzerinde bir dolulukla iyi bir orana ulaştığını vurgulayarak özel yetenek sınavlarının bitmesiyle de bu oranın yüzde 96'yı geçeceğini söyledi. Rektör Akgül, KMÜ'ye yerleşen öğrencilerin, şehirde ve üniversitede gerek konaklama, gerekse eğitim-öğretim ve sosyal ihtiyaçlar açısından nitelikli ve konforlu bir öğrenim süreci geçireceklerini belirtti.

KAYITLAR 29 AĞUSTOS-02 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yerleşen öğrenciler e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden 29 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını online olarak yapıp elektronik kayıt belgelerini alabilecekler.

Online kayıt yaptıramayan öğrenciler ise 31 Ağustos-04 Eylül tarihleri arasında KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurarak kayıt olabilecekler.

Tercih yapmayan veya herhangi bir bölüm ve programa yerleşemeyen öğrenciler, üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ek yerleştirmelerle tekrar tercih yapma şansına sahip olacaklar.

Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından ise 2020–2021 eğitim–öğretim yılı dersleri 05 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

Kayıtlarla ilgili detaylı bilgiye http://kmu.edu.tr/ogris adresinden ulaşılabilir.