Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Uygulama Anaokuluna ön kayıtların başladığı bildirildi.
 
Üniversiteden yapılan açıklamada;''Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Uygulama Anaokulu, üniversitemizin ilgili tüm birimlerinin yaklaşık bir yıllık özverili çalışmalarıyla birlikte tamamlanma aşamasına getirildi.
 
Eski Meslek Yüksekokul binamızın düzenlenmesi sonucu, 36-72 aylık çocuklara hizmet verecek şekle getirilen Anaokulu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.
 
Geniş bir bahçe içerisinde 1200 m2 kapalı alanda 7 sınıf, kapalı oyun salonu, çok amaçlı salon ve drama odası, yemekhane ve mutfak, 2 uyku odası, veli bekleme salonu ve idari bölümler içeren Anaokulu, Türkiye’deki diğer anaokullarıyla kıyaslandığında, özellikle sosyal alanlarının genişliği ve ferahlığıyla dikkat çekiyor.
 
Yaz tatili dahil toplam 11 ay boyunca hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan anaokulunun eğitim, öğretim ve yönetimiyle ilgili bilgiler Uygulama Anaokulu Yönergesinde bulunuyor.
 
Eylül ayı başında Anaokulu Yürütme Kurulunca belirlenecek olan Anaokulu aidatının, üniversitemizdeki personel için aylık 350 TL, üniversitemiz dışından alınacak kayıtlar için ise 400 TL olacağı tahmin ediliyor.  
 
Anaokulu için ön kayıtlar 30 Nisan 2012 tarihine kadar devam edecek. Kesin kayıt işlemleri ve hazırlıklar için ön kayıt formunun doldurularak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sekreterliğine elden veya e-posta ([email protected]) ile iletilmesi gerekiyor.
 
Anaokulu, ziyaret etmek isteyenler için ön kayıt dönemi boyunca mesai saatleri içerisinde açık tutulacak,''denildi.