12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günleri sebebiyle düzenlenen etkinliğe Karamanlı muharip gaziler, şehit aileleri, davetliler, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

“VATAN; AL BAYRAK, TEK YÜREK, TEK MİLLET DEMEKTİR”

İlk olarak söz alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin, “Vatan deyince aklımıza şehit ve gaziler gelir. Vatan önemli bir kavramdır. Vatan; al bayrak, tek yürek, tek millet demektir. Ölüm şanlı Türk askerine kucak açmış beklerken onlar anadan, yardan, atadan geçtiler fakat vatanlarından asla vazgeçmediler. Eğer biz bu vatan topraklarında huzurlu bir şekilde adım atıp rahat uyuyabiliyorsak nurlanmış askerlerimiz sayesindedir.” şeklinde konuştu.

“BU BAYRAK HİÇ BİR ZAMAN İNMEYECEK, EZAN SUSMAYACAK VE BU VATAN BÖLÜNMEYECEKTİR”

Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ise şunları söyledi: “Gaziler; hak uğruna kanı dökülen, yaralanan, sıhhatini kaybeden, unutulmaz izler bırakan, yüce kahramanlar, asil şahsiyetlerdir. Şehitler ise Allah yolunda canını feda eden, Allah’ın rızasına eren, yıkanmadan gömülen gerçek dirilerdir. Çok değerli şehit ailelerimiz ve gazilerimiz şunu unutmayın ki bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek, ezan susmayacak ve bu vatan asla bölünmeyecektir.”

Programda son olarak söz alan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat, “18 Mart Çanakkale Zaferimizi yürekten kutluyorum. Türk milletinin göstermiş olduğu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Programı düzenleyen başta Doç. Dr. Murat Tekin hocam ve öğrencileri olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın devamında Kuran-ı Kerim tilaveti, ney dinletisi ve Karaman’daki şehitleri anlatan slayt sunumu gerçekleştirildi. Ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘On Beşli’ isimli oratoryo sahne aldı.

Gösterilerin ardından Karamanlı muharip gaziler ve şehit aileleri öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Program, gaziler ve şehit yakınlarına plaket ve hediye takdiminin ardından aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.