Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları sona erdi. Üniversitenin teknik altyapısı ve komisyonda görevli personellerin duyarlılığı neticesinde sınavlar hiçbir aksaklığa meydan verilmeden şeffaf bir şekilde gerçekleşti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 1.931 rekor başvurunun gerçekleştiği özel yetenek sınavlarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 21 personel sınav komisyonunda görev aldı. Personeller, sınavların hatasız ve sorunsuz yürütülebilmesi amacıyla üç gün süresince sabah saat 08.00’den akşam 22.00’ye kadar görevi başında bulundu.

447 bayan ve 1.484 erkek adayın ter döktüğü sınavlarda öğrenciler ve aileleri, üniversitenin altı farklı noktasına kurulan ekranlardan seçmeleri takip etti. Sınav salonundaki altı kameradan alınan görüntüler lokal ağ üzerinden anında ekranlara yansıtıldı. Görüntüler aynı zamanda bilgisayarlara kaydedilerek itiraz durumlarında delil olmak üzere saklandı.

“Huzur içinde bir sınav gerçekleşti”

Özel yetenek sınavlarında şaibesiz bir ortam hazırlamak için üniversite olarak her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Sınav Komisyonu Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, “Üniversite personelimizin hakkaniyet ölçüsü içerisinde ciddiyetli ve özverili çalışmaları, yarışan adayların da saygılı tavırlarıyla özel yetenek sınavımızı tamamladık. Bu sınavın hiçbir kuşkuya yer bırakmadan huzur içinde gerçekleşmesini sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm KMÜ ailesine, sınavda ter döken öğrenciler ve yakınları adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kesin Sonuçlar ÖSYS’den Sonra Belli Olacak

Üç gün süren zorlu sınavda öğrencilerin dereceleri belli oldu. Ancak kesin kayıt yaptıracakların listesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre açıklanacak.