Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2013 yılında Avrupa Komisyonuna yaptığı başvurunun değerlendirilmesi sonucunda Diploma Eki Etiketi almaya hak kazandı.
KMÜ’de Bologna Süreci kapsamında üç yıldır yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Üniversitenin 15 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansına yapmış olduğu Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) başvurusu, Eylül ayında Bologna uzmanları tarafından değerlendirilerek onaylandı ve başvuru formları nihai değerlendirme için Avrupa Komisyonuna gönderildi. 

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Program Koordinatörü İlyas Ülgür, Türkiye’nin yaptığı başvuru sonuçlarının Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirildiğini belirterek “2013 yılında Avrupa genelinde diploma eki etiketi alan 90 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerden 29’u Türkiye üniversiteleri. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de diploma eki etiketi alan üniversiteler arasında yer alıyor.” açıklamasında bulundu.

“İyi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen şöyle konuştu: “İyi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyen üniversitemizin kısa bir sürede gösterdiği değişim ve gelişim ortadadır. Her geçen gün başarılarına bir yenisini ekleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi her alanda örnek alınan bir üniversite olmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bizimle beraber Adnan Menderes Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi de diploma eki etiketi almaya hak kazanan 29 üniversite arasında yer almaktadır. Bu başarıda emeği geçen çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, öğrencilerimize de hayırlı olmasını diliyorum."
 
Diploma Eki Nedir?

Bologna sürecinin önemli basamaklarından birisi olan Uluslararası Diploma Eki Etiketi belgesi, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı nitelikte bir belge olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı destekleyen bir “mükemmellik” belgesidir.

Diploma Ekinin Öğrenciler İçin Yararları 

Daha kolay anlaşılabilir ve yurtdışında daha rahat kıyaslama yapılabilir bir belgedir. Eğitim-öğretim süresi boyunca elde edilen becerilerin ve akademik çalışmaların tam anlamıyla tanımlamalarını içeren diploma eki, elde edilen başarıların daha objektif ve adil bir şekilde değerlendirilmesini sağladığı gibi aynı zamanda yurt dışında iş olanakları veya daha ileri eğitim için de önemli kolaylıklar sağlamaktadır.





Diploma Ekinin Yükseköğretim Kurumlarına Sağladığı Kazanımlar 

Ulusal ve kurumsal bağımsızlığı korurken aynı zamanda bütün Avrupa'da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyeti sağlayan belge, kurumun isminin yurtdışında yaygınlaşmasına da olanak tanımaktadır. Bu bağlamda kurumun mezunlarının ulusal ve uluslararası çerçevede iş bulma olanaklarını artırmaktadır.

Uluslararası Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir. 

•         http://www.yok.gov.tr
•         www.enic-naric.net
•         http://ec.europa.eu/
•         http://www.cedefop.europa.eu/EN/