Son yılların en popüler bütünleşik disiplinlerarası yaklaşımı olan STEM+Art (STEAM-STEM+Sanat) yaklaşımından yola çıkılarak açılan Fen, Matematik, Sanat ve Teknoloji (FMST) Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, katılımcılara disiplinlerötesi bir anlayışla 21’inci yüzyılın becerilerini edindirmeyi amaçlıyor. Mühendislik ve tasarım becerileri kullanılarak fen, matematik ve sanat disiplinlerinin bütünleşik olarak nasıl kullanılabileceğinin öğretileceği program, yine ileri bilişim teknolojileri ile robotik/kodlama ve yapay zekanın problemlerin çözümünde araç olarak nasıl kullanılacağını çoklu disipliner çalışmalar ekseninde araştırmacılara kazandırmayı hedefliyor.

KMÜ Fen, Matematik, Sanat ve Teknoloji (FMST) Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına Eğitim Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi ve İletişim Fakültelerinin herhangi bir lisans programından mezun olanlar başvurabilecek.

BAŞVURULAR 01-12 EYLÜL 2021 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Üniversitenin resmi sitesinde yayımlanan ilana göre programa 5’i yabancı uyruklu olmak üzere 55 kontenjan ayrıldı ve programın açılması için en az 20 başvurunun olması gerekiyor. Başvurular 01-12 Eylül 2021 tarihleri arasında basvuru.kmu.edu.tr adresinden çevrim içi olarak yapılacak. Programa öğrenci kabulü tamamen lisans mezuniyet notuna göre gerçekleşecek olup başvuru sonuçları 13 Eylül 2021 tarihinde https://kmu.edu.tr/fbe adresinden duyurulacak. Kayıtlar ise 14-16 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.