Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Güllü, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve rehber öğrenciler eşliğinde gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Portekizli öğrencileri üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Misafir öğrenciler ise Karaman’da çok sıcak karşılandıklarını, her şeyin yolunda gittiğini, sadece hastanede daha yoğun ve inisiyatif alarak çalışmak istediklerini belirttiler.
Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümünde 2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı süresince eğitim görecek olan Cassandra Marina Tavares ve Vitor Hugo Cunha, Karaman Devlet Hastanesinin Ameliyathane ve Yoğun Bakım ünitelerinde staj görüyorlar. Misafir öğrencilere, KMÜ Hemşirelik bölümünden rehber öğrenciler eşlik ediyor. 

Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokuluna 2013’te de Letonya Red Cross Medical College’ten Tereze Vimba ve Zonda Boure adlı iki öğrenci gelmiş ve stajlarını tamamlayarak Letonya’ya dönmüşlerdi.