Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programı KMÜ’nün tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı İzzet Dedeoğlu, topluluğun faaliyetlerinden bahsetti.

“ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLERE VİZYON KAZANDIRIR”

Açılış programında konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise üniversitelerin öğrenciler üzerindeki sorumluluklarına değinerek, “Üniversiteler öğrencilere vizyon kazandırır, evrensel bilgiyi aktarır, özgüven ve cesaret verir, teorik bilginin hayata aktarılmasında ve bilgiden yaşam boyu faydalanılmasında öğrencilere rehberlik eder. Bütün bunların yanı sıra üniversitede verilen eğitimin hayatın içerisinde bir karşılığı olması, kamu ve özel sektörün beklentilerine uyması ve iş dünyasının taleplerini karşılaması gerekmektedir. Bu bağlamda üniversiteler ile iş dünyasını ortak bir platformda bir araya getirmek ve öğrencileri sektörle buluşturmak için Kariyer ve İstihdam Fuarları son derece önem arz etmektedir.” dedi.

“KARİYER VE GİRİŞİMCİLİK FUARLARI SEKTÖRDEKİ PAYDAŞLARIN DAYANIŞMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Bu tip fuarların iş çevreleriyle öğrenci ve akademisyenlerin yakın temasına imkân sağladığını hatırlatan Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kariyer ve Girişimcilik Fuarları, üniversite ile sektörün eğitim ve istihdam temelinde işbirliği ve dayanışmasına da zemin hazırlamaktadır. Bu sayede öğrenciler, sektör temsilcileriyle birebir görüşerek meslekler hakkında gerçek hayattan örneklerle buluşmakta ve geleceklerini daha sağlam temeller üzerinde inşa etme fırsatı yakalamaktadırlar. Böylelikle kariyerlerini şekillendirmek konusunda somut kazanımlar elde etmektedirler. O nedenle ben düzenlenen bu fuarın öğrencilerimiz ve halkımız için son derece yararlı olacağına inanıyor; etkinliğin herkese en üst düzeyde fayda sağlamasını temenni ediyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından açılış oturumuna geçildi. Açılış oturumunda Attac Bağımsız Denetçilik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turan, Başkan Vekili Özgür Işık ile Yuntes Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Derebağı öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştılar.

“DEVLETTE İŞ BULMA İMKANI ZORLAŞTI, ÖZEL SEKTÖRDE KENDİNİZİ İSPATLAMALISINIZ”

İlk olarak söz alan Attac Bağımsız Denetçilik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turan, öğrencilere ışık tutabilmek adına yapılan fuarın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Artık devlette iş bulma imkânı çok zorlaştı. Bu yüzden özelde kendinizi geliştirmeniz ve ispatlamanız gerekiyor. Sektörde yeni sayılabilecek iki farklı alan mevcut. Bunlardan birisi gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı diğeri ise kredi ekspertizliği olarak göze çarpıyor. Bu yeni alanları keşfederek bu alanlarla ilgili bilgi toplamanız ve yine bu alanda kendinize yer edinebilmeniz mümkün. Bu fırsatları iyi değerlendirin ve kendinizi mezuniyet sonrasında iş hayatına hazırlamaya şimdiden başlayın.” şeklinde konuştu.

“HAYATINIZIN KIRILMA NOKTALARINDA ASLA PES ETMEYİN”

Yuntes Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Derebağı ise öğrencilere kendi yaşantısından örnekler sunarak, öğrenciliğinden bugünlere gelene kadar yaşadıklarından kesitler paylaştı. Çok yabancı olduğu bir alanda iş hayatına başladığını söyleyen Derebağı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aldığım eğitimler sayesinde iyi bir sunum yapıyor ve güven kazanıyordum. Başarılı olmamın sebebi sattığım ürünü doğru tanımak ve müşteriyi doğru bir şekilde yönlendirerek güven kazanmaktı. Olumsuz şeyler yaşadım fakat kırılma noktalarında pes etmedim ve gayret göstermeye devam ettim. Hayatınızda işinizi bile bıraktıracak olaylar olabiliyor. Asla bu kırılma noktalarında pes etmeyin, kararlılıkla çalışmaya devam edin. Gençlerimiz de eziyet görmeden, yorulmadan kazanmak istiyor. Böyle bir çalışma ve kazanma durumu günümüzde geçerli değil. Hedefleriniz olacak ve bu hedefler çerçevesinde gayretle çalışacaksınız.”

“EDİNDİĞİNİZ BİLGİ VE TECRÜBEYİ DOĞRU ZAMANDA VE DOĞRU YERDE KULLANIN”

Son olarak söz alan Attac Bağımsız Denetçilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgür Işık ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Eğer mezun olduktan sonra iyi bir göreve gelmek istiyorsanız öncelikle çok çalışmanız gerektiğini unutmamalısınız. Elbette ki yalnızca çalışmak başarılı olmak için yeterli değil. Çalışmanın yanı sıra edindiğiniz bilgi ve beceriyi doğru zamanda ve doğru yerde kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden okul dönemini iyi değerlendirin ve okul sonrasında da gerek stajlarınızla gerekse çalışma hayatınızla tecrübe kazanmaya gayret gösterin. Başarmak için öncelikle inanmanız gerekiyor. İnanırsanız muhakkak başarırsınız.”

1. İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Fuarı’nın açılış programı, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve plaket takdiminin ardından sona erdi.