Fuar, İstiklal Marşının okunmasının ardından halk oyunları ve bando gösterileriyle açıldı. Protokol konuşmalarıyla devam eden açılış töreninde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, DOMİF'in iş gücü arayanlar ile iş arayanları buluşturan bir fuar olduğunu söyleyerek tüm yurttan katılımcıları olan fuarın ulusal bir nitelik gösterdiğine dikkat çekti. “Bir ekonomi ancak istihdama dayalı büyürse gerçekten güçlüdür.” diyen Vali Güzeloğlu, tüm kurumların gerek eğitim, gerek ar-ge, gerekse çeşitli teşvik mekanizmalarıyla istihdamı desteklemesi gerektiğini belirtti ve DOMİF’in bunun güzel bir örneğini teşkil ettiğini ifade etti.
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Ülkemizin en önemli değeri genç, dinamik ve çalışkan nüfusudur. Türkiye’yi tetikleyen de bu güçtür. Gençleri iyi yetiştirirsek, onları donanımlı ve özgüvenli bireyler haline getirirsek asla işsiz kalmazlar.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü de yaptığı konuşmada üniversitelerin 2000’li yıllardan önce sadece eğitim veren kurumlar olarak bilinirken bugün bilgiyi üretip uluslararasılaştıran ve bilgiye ticari değer katan kurumlar olarak öne çıktıklarını dile getirdi. Kocaeli Üniversitesinin 76 bin öğrencisiyle Türkiye’nin dördüncü büyük yükseköğretim kurumu olduğunu söyleyen Rektör Hülagü, üniversitenin artık yatay genişlemesini tamamlayarak dikey genişleme yani uluslararasılaşma ve bir marka değeri olma yönünde ilerlemesine devam ettiğini belirtti.

Açılış töreninin ardından kurdela kesimiyle fuar başladı. Bu yıl beşincisi düzenlenen fuarda yükseköğretim kurumları ve firmalardan toplam 300 kurum ve kuruluş stant açarken 100 bin ziyaretçi ve 20 bin öğrenci fuara akın etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin standı da fuarda öğrencilerin en çok ziyaret ettiği stantlar arasında yer aldı. Stantta üniversite adaylarına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin eğitim-öğretim olanakları, öğrenci alınan bölüm ve programlar ile Karaman’a ulaşım gibi konularda bilgi verildi ve tanıtıcı dokümanlar dağıtıldı.

İzmit’te üç gün süren Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF) katılımcılara teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.