Türkçe ve Gıda Konusunda Uluslararası Kongre
 
Üniversitenin kurulduğu kente ve ülkeye karşı sorumluluklarını da hatırlatan Karataş şunları söyledi; “Bölgemizin ismiyle özdeş alanlarda Üniver¬sitemizin önderliğinde her yıl bilimsel toplantılar düzenlenip, sorunlara bilimsel çözümler aranacak ve gelişim imkânları araştırılacak. Rektörlük olarak ilgili birimlerimizin desteği ile her yıl öncelikle ‘Uluslararası Türkçe Kongresi’ni (www.turkcekongresi.gen.tr) geleneksel geleneksel hale getireceğiz. Bunun yanı sıra,  ‘Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi’ de bölgemizin ihtiyaçları için elzem. Üniversitemizde akademisyenlerimizin üretime katkısı yerleşke sınırlarında, kâğıt üzerinde kalmayacak. Bölgenin ve ülkenin sorunlarının çözümüne ve ihtiyaçlarına katkı sağlayacak, uygulanabilir projelere dönüştürülecek. Karaman’ın yurt dışına çok göç vermesi sebebiyle, Uluslararası göç konusunda düzenli bilimsel toplantılar koordine edeceğiz ve projeleri destekleyeceğiz. Mevlevilik kültürünün Karamanımızda yaşatıldığı bir gerçek. Bu konuda da bilimsel toplantılar düzenlemek istiyoruz.”

Önemli Yerel İsimlerle İlgili Bilimsel Toplantı

Yerel değerleri ön plana çıkarmanın önemine değinen Karataş “Bu şehrin topraklarından çıkarak ülkemizde mal olmuş, önemli şahsiyetlerle örneğin; Bekir Sıtkı Erdoğan, Amil Çelebioğlu..vb  ilgili de dokunuşlar yapmak, çalıştaylar yapmak ve hatta yayınlar yapmak istiyoruz. Bu sayede de üniversite kültürel anlamda kente katkı vermiş olacak.” diye konuştu.

KMÜ Kongre Merkezi Olacak

Karamanlı kongre merkezi yapmak için gerekli çalışmayı yapacaklarını dile getiren Karataş “KMÜ’nün bir kongre merkezi olabilmesi için başka ülkeler ve üniversiteler tarafından sistematik bir şekilde düzenlenen  ulusal ve uluslararası düzeydeki  kongrelerin bazılarını Karaman’a almak istiyoruz. Bu kapsamda gayret sarf edeceğiz.  Üniversite olarak fiziki alt yapımız ve personel imkanımız buna elverişli. Bu sayede her yıl Karaman’a 500 ile 1000 kadar akademisyen bilimsel toplantılar için ziyaretçi olarak gelecek. Üniversitemizi tanıtacağız, Karamanı tanıtacağız.” şeklinde konuştu.