Yeni eğitim-öğretim yılında KMÜ'de 5 fakülte ve 1 yüksekokul bünyesindeki 22 lisans programından 1541 kontenjanın tamamına, 5 meslek yüksekokulu bünyesindeki 51 ön lisans programından ise 2 bin 186 kontenjanın 2 bin 42'sine öğrenci yerleşti.

Yeni Açılan Programlara Yoğun Talep

2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek yeni programlara bakıldığında ise Edebiyat Fakültesi Felsefe Programı, İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler Programı, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı 100’lük doluluk oranı ile dikkat çekiyor.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun ise Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı normal öğretiminde yine yüzde 100 doluluk yaşanırken,  Emlak ve Emlak Yönetimi Programında yüzde 89 oranında doluluk yaşandı.

2007 yılında kurulan ve yeni bir üniversite olma özelliği taşıyan KMÜ, akademik ve fiziki anlamda yapmış olduğu yatırımların karşılığında “Sıradan Değil Aranan Bir Üniversite” olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.