Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun onayıyla KMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı açılması kararlaştırıldı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, lisansüstü eğitimin önemine değinerek “Günümüzde lisans eğitimi kadar lisansüstü eğitim de son derece önemli bir hal aldı. Gençlerimiz de bu doğrultuda lisans mezunu olmakla yetinmeyerek lisansüstü eğitimlere önem veriyorlar. Gerek kendi alanlarında gerekse farklı alanlarda lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak uzmanlaşan bireylerin bu gelişimi mesleki yaşantılarına da olumlu yönde katkı sağlıyor.” dedi.

Rektör Akgül, yeni açılan İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı'nın hayırlı olmasını dileyerek, “İktisat Yüksek Lisans Programı, öğrencilere vereceği teorik ve pratik bilginin yanı sıra mezunların hayata atılmaları anlamında gerekli özgüveni kazanmalarını da sağlayacaktır. KMÜ ailesi olarak yalnızca İktisat mezunlarının değil diğer alanlardan mezun olanların da ihtiyaç duyabilecekleri bir yüksek lisans programını daha gençlerimizle buluşturmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bundan sonra da üniversitemizin imkânları, talep ve beklentiler doğrultusunda yeni akademik programlarla gelişimimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.