Beş günde on farklı etkinliğin gerçekleştirileceği üniversitede etkinliklerin konu başlıkları ise şöyle: “Yazar Ceyhan Korkmaz ile Söyleşi, Bekir Develi ile Stand Up Show, Kazım Karabekir ve Spor Konferansı, Seramik Sergileri: ‘Türk Kültüründen İzler’ ve ‘Bilişimin Sanata Yansıması’, Arkeolojik Kazılar Neticesinde Çıkarılan Bilimsel Bulguların Aktarımı Konferansı, Düşünceler ve Kavramlar Semineri, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan Sergisi, Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi, ‘Ekip Çalışması, Protokol, Nezaket Kuralları ve İkna Eğitimi”.

Yazar Ceyhan Korkmaz ile Söyleşi

KMÜ Genç Araştırmacılar & Türk Dili ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşide genç yazar Ceyhan Korkmaz öğrencilerle buluşacak. 02 Mart Pazartesi günü, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan söyleşi saat 14’te başlayacak.

Ünlü TV Programcısı Bekir Develi ile Stand Up Show

KMÜ Yağmur Damlası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen stand up gösterisinde ünlü TV programcısı Bekir Develi öğrencilerle buluşacak. 03 Mart Salı günü, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan söyleşi saat 14’te başlayacak.

4 Mart’ta 4 Etkinlik

KMÜ El Sanatları Programı Öğretim Görevlileri Gülşen Kahraman ve Azize Melek Önder tarafından düzenlenecek kişisel seramik sergileri, 4-13 Mart tarihlerinde KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi Fuaye alanında görücüye çıkacak. Öğr. Gör. Gülşen Kahraman’ın sergisi “Bilişimin Sanata Yansıması”, Öğr. Gör. Azize Melek Önder’in sergisi ise “Türk Kültüründen İzler” konularında olacak.  

Aynı gün KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen konferansta ise “Kazım Karabekir ve Spor” konusu ele alınacak. İki Damla Gözyaşı Oratoryosu ile şiir dinletisinin de yer alacağı etkinliğe Timsal Karabekir, Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, Burcu Taşdügen ve Raşit Öz konuşmacı olarak katılacak. KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksekolulunda yapılacak olan konferans saat 14’te başlayacak.

Aynı gün gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise Karaman Valiliği Müze Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Arkeolojik Kazılar Neticesinde Çıkarılan Bilimsel Bulgular” adlı konferans olacak. Etkinlik, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi 1 Nolu Konferans Salonunda saat 14’te başlayacak.

5 Mart’ta 3 Etkinlik

KMÜ Şems Öğrenci Topluluğu tarafından “54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan” başlıklı sergi düzenlenecek. Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi sergi alanında katılımcılarla buluşacak etkinlik saat 10’da başlayacak.

KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği “Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi” ise aynı gün Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi 1 Nolu Konferans Salonunda 13:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

KMÜ İslami İlimler Fakültesi tarafından üniversite personeline yönelik düzenlenen ve her on beş günde farklı bir kavramın tartışıldığı Düşünceler ve Kavramlar başlıklı seminerin bu haftaki konusu Ümmet kavramı olacak. KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi VIP Salonunda gerçekleştirilecek olan etkinlik saat 15’te başlayacak.

Ekip Çalışması, Protokol, Nezaket Kuralları, İkna Eğitimi

KMÜ Personel Dairesi tarafından üniversite personeline yönelik olarak düzenlenen ve ünlü diksiyoncu İsmet Topaloğlu tarafından verilecek eğitim, 06 Mart Cuma günü KMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi 1 Nolu Konferans Salonunda 09:00 ile 16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Mart ayına dolu dolu giren KMÜ’de eğitim-öğretimin sona ereceği 29 Mayıs tarihine kadar her hafta ilgi çekici birçok etkinlik öğrencilerle buluşmaya devam edecek.