Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle düzenlemiş olduğu üniversite tanıtım toplantıları kapsamında, KMÜ akademisyenleri ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yaklaşık 100 kişilik lise son sınıf öğrencisine yönelik 10 Ekim Perşembe günü düzenlenen üniversite tanıtım toplantısına Müdür Oral Uykür, Müdür Yardımcısı Beytullah Adim, rehber öğretmen Yasemin Çiftçi’nin yanı sıra diğer branş öğretmenleri de katıldı.

Toplantı, KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Aliye Kıray’ın slayt eşliğinde genel olarak üniversitenin fakülteleri, bölümleri, sosyal alanları ve eğitim olanaklarını anlattığı sunumu ile başladı.

KMÜ Sağlık Yüksekokulu Arş. Gör. Mehtap Çöplü Hemşirelik Bölümünü, staj olanaklarını anlatırken “Mezun olduktan sonra açıkta kalıp, iş bulamayan öğrencimiz yok. Bu nedenle çok tercih edilen bir bölümüz.” dedi.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Arş. Gör. Beyazit Gülcan, İktisat Bölümü Arş. Gör. Nazan Şahbaz, Kamu Yönetimi Bölümü Arş. Gör. Selime Yıldırım bölümlerinin tanıtımını yaptılar ve alanlarındaki iş imkânlarını değerlendirdiler.

Üniversitenin Edebiyat Fakültesinin tanıtımını Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Ergürer, Tarih Bölümünden Arş. Gör. Mevlüt Günler, Sosyoloji Bölümünden Arş. Gör. Nilüfer Öztürk ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Arş. Gör. Fatih Öztürk yaptı.

Arş. Gör. Fatih Öztürk “Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü eğerki ilginiz varsa Türkçe’nin başkentinde okuyun. Karaman’ın Türkçe’nin başkenti olması nedeniyle üniversitemiz bu sorumluluğu fazlasıyla taşıyor. İki yılda bir düzenlediğimiz Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler kongreleri de dilimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Malzeme Bilimleri Mühendisliği Arş. Gör. Erkul Karacaoğlu ve Makine Mühendisliği Arş. Gör. Muhammet Emin Tolu Mühendislik Fakültesini ve bölümlerini anlattılar. Arş. Gör. Tolu “Karaman’da sanayi geliştiği için mühendisliğin araştırma ve çalışma imkanları çok fazla. Ayrıca Karaman Güneş Enerjisi İhtisas Bölgesi seçildi ve bu yönde yatırımlar yapılacak. Rüzgâr enerjisi de çokça kullanılmakta. Yani mühendislerin birçok araştırma ve çalışma alanı var. Mühendislik Fakültemizin de makine ve laboratuvar alt yapısı oldukça iyi.” ifadelerine yer verirken Arş. Gör. Karacaoğlu Mühendislik Fakültesinin TÜBİTAK, BAP, SAN-TEZ gibi bilimsel araştırma projelerine değindi.

Tanıtım toplantısına katılan KMÜ 2012 İşletme bölümü mezunu Halil Çifter ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Neye eğiliminiz varsa ona yönelin. Bu gün idealleriniz var, ancak puanlar gelince fikriniz değişiyor, açıkta kalmamak için ne olursa seçiyorsunuz. Okumak

için okumayın. Severek yapacağınız bölümü seçtikten sonra, bence hangi üniversitede okuduğunuzun bir önemi yok.” diye konuştu.

Sunumların ardından Üniversite yönetimine ve toplantıya katılan KMÜ personeline teşekkür eden Müdür Oral Uykür, okul öğretmenleriyle birlikte KMÜ personelini Öğretmenler Odasında ağırladı.