KMÜ’de faaliyet gösteren 68 öğrenci topluluğu eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra düzenledikleri etkinliklerle hem kendilerinin hem de öğrenci arkadaşlarının ufkunu genişletti. Rekor etkinlik sayısına imza atan topluluklar; 2018 yılı içerisinde konferanslardan seminerlere, söyleşilerden toplantılara, konserden tiyatro gösterimine kadar pek çok alanda üniversitenin kültür iklimine katkı sundular.
ETKİNLİKLERDE REKOR YİNE KONFERANSLARDA
Öğrenci toplulukları yıl boyunca 98 konferans, 40 söyleşi, 34 seminer, yedi eğitim, altı toplantı, iki panel, iki kurs ve bir çalıştay gerçekleştirdi. Böylece öğrenciler toplamda 190 bilimsel toplantı düzenlediler. Ayrıca öğrenciler sanatsal ve kültürel faaliyetleri de unutmayarak 13 tiyatro, 12 belgesel ve film gösterimi, altı sergi, yedi konser, iki şenlik, iki şiir dinletisi, bir dans gösterisi düzenledi. Topluluklar, yıl boyunca 61 ziyaret ve 15 de teknik gezi programı düzenleyerek eğlenceli vakit geçirdiler.
Topluluklar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ise dokuz adet yardım toplama, sekiz kitap toplama ve okuma, dokuz kan bağışı, bir mama kampanyası, iki engelli farkındalık çalışması ve iki fidan dikimi gerçekleştirdiler.
Üniversitede ayrıca öğrenci toplulukları tarafından dokuz farklı anma programı ve iki yürüyüş düzenledi. Topluluklar bunun yanı sıra iki kere basın açıklaması gerçekleştirirken üç yarışma, birer boyama ve pasta süsleme, atölye çalışması, kandil simidi yapımı, aşure dağıtımı, ayraç ve anahtarlık yapımı, kişisel farkındalık etkinliği, kültür gecesi, hayır kermesi, lokum bisküvi ve karanfil dağıtımı, sucuk ekmek etkinliği, Mehmetçik menü dağıtımı ve kedi evi projesi ile 2018 yılını tamamladılar.

İLHAM TOPLULUĞU İLK SIRAYA YERLEŞTİ
Üniversitede düzenlenen etkinliklerin topluluk bazında sıralamasında İlham Topluluğu 33 etkinlik düzenleyerek ilk sıraya yerleşti. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu ise 30 etkinlik ile ikinci sırayı alırken, Damla Topluluğu da 29 etkinlik ile üçüncü sırada yer aldı. Gençlik Kulübü Topluluğu da 21 etkinlik ile dördüncü oldu.