Öğrenci toplulukları üniversitede gerçekleştirdikleri etkinliklerle 2015 yılına damgasını vururken üniversite öğrencileri eğitim öğretim yaşantılarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle kendilerini geliştirme imkânı buldular.

KMÜ’de faaliyet gösteren 45 öğrenci topluluğunun düzenlediği etkinlikler arasında 2015 yılında ilk sırayı konferanslar aldı. Topluluklar yıl boyunca 48 adet konferans düzenlerken on söyleşi, beş de eğitim programı gerçekleştirdiler.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ara vermeyen topluluklar on iki fotoğraf sergisi, on sinema ve belgesel gösterimi, dört konser, üç şiir dinletisi, üç tiyatro oyunu, iki oratoryo, bir de meddah gösterisi düzenledi.

Öğrenci toplulukları, yıl boyunca dördü teknik gezi olmak üzere toplam dokuz adet gezi programı yaptı.

Öğrenciler altı kitap toplama kampanyası düzenlerken okumanın önemini vurgulamak için üç de kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Dini günleri de unutmayan topluluklar, üniversitede üç kez aşure, lokum ve kandil simidi dağıtımı yaptılar.

Topluluklar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ise iki ağaç dikimi, iki kan bağışı, iki yardım kampanyası, bir huzurevi ziyareti, bir de sevgievi ziyareti gerçekleştirdi.

Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Etkinlik Sayısında İlk Sırada

Üniversitede bulunan 45 öğrenci topluluğundan biri olan Gençlik İnisiyatifi Topluluğu yıl boyunca on dokuz etkinlik düzenleyerek en fazla etkinlik yapan topluluk oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Topluluğu on üç etkinlik ile ikinci sırada yer aldı. Toplukların etkinlik düzenleme sırasında üçüncülük ise on iki etkinlikle Sinema ve Tiyatro Topluluğunun oldu.