Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Sefa Usta öncülüğünde, Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Akkaş ve bölüm öğrencilerinden 35 kişinin katılımıyla Ankara’da kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında ilk olarak Danıştay Başkanlığına gidilerek, Kurumun işleyişi hakkında Tetkik Hakimleri Seran Köstüm ve Samet Altındağ tarafında sunum yapıldı. Daha Sonrasında Sayıştay Başkanlığı ziyaret edildi. Burada Sayıştay Başkanı Doç. Dr.Recai Akyel ile görüştüler ve Kurumun İşleyişi, Sayıştay Denetçiliği Mesleği hakkında Sayıştay Başdenetçisi Kemal Taştekin tarafından sunum yapıldı.
Bu kurumların yanında, ziyaret kapsamında Kamu Denetçiliği Kurumu’na(Ombudsmanlık) gidilerek kurumun işleyişi hakkında, Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış ve Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanı İbrahim Yücel Apiş ve tarafından sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler son olarak TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu aracılığıyla kurum ziyaretinde bulundu. TBMM’de KMÜ öğrencilerinin, Genel Kurul Salonu başta olmak üzere milletvekilleri için ayrılan alanları görme fırsatları oldu.