Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 14 ili kapsayan İç Anadolu Bölge Toplantısı, 12-14 Şubat 2016 tarihlerinde Nevşehir'de düzenlendi.
Kentler ve gençlik konusunun ele alındığı toplantıya Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de katıldı. Ünver "Gençler, sizlerin ürettiği fikirlerin oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Düşündüklerinizi ifade etmekten korkmayın ve sürekli hayallerinizin peşinden gidin." dedi.
KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğunun da delege olarak katıldığı toplantıda  "Genç Dostu Kentler" projesinin tanıtımı yapılarak öğrencilerin görüşü alındı. Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih İlhan, KMÜ öğrencileri olarak böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “Proje ile gençlerin kentlere sağladığı katkıların yanı sıra kentlerin gençlere nasıl katkı sağlayacağı konuları görüşüldü. Aynı zamanda kentlerde gençlere yönelik daha fazla sportif, sosyal, kültürel mekâna yer verilmesi, kent yöneticilerinin gençlerle daha sık bir araya gelmesi ve alınan kararlarda Belediye Gençlik Merkezlerinin de söz sahibi olması gerektiği dile getirildi.” açıklamasında bulundu.
Toplantı, ev sahibi Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisinin düzenlediği Kapadokya gezisiyle sona erdi.