Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) tarafından verilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Aralık ayı içerisinde KMÜ’de öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan 3 grup (90 kişi) için düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin tanıtımına yönelik yapılan toplantı İİBF Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda 27 Kasım Salı günü 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Öğrencilere alışılagelmiş  alternatifler dışında girişimciliği önlerine  bir seçenek olarak sunarak, onları kendi işini kurmaya yöneltmek ve üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Bilgilendirme Toplantısına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,  Sağlık Yüksekokulu,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları öğrencileri katıldı.
Toplantıda 72 saatlik eğitimden oluşacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Eğitimin içerisinde ele alınacak olan Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Belirleme, Proje Yönetimi, Yapılabilirlik Araştırması, Pazarlama Planı, Yapılabilirlik Araştırması Atölye Çalışması, Üretim Planı,  Yönetim ve Organizasyon Planı, Pazarlama Planı Atölye Çalışması, Finansal Plan,  İş Planının Nihai Hale Getirilmesi Atölye Çalışması konularında bilgi verildi.
Eğitim kapsamında KOSGEB tarafından verilecek girişimci desteği konusunda da açıklama yapıldı. Eğitim sonunda girişimcilik sertifikası alan ve iş planlarını teslim ederek programı başarı ile bitiren, aynı zamanda işletmelerini KOSGEB veritabanında yer alabilecek sektörde kuran girişimcilerin; iş kurmaya yönelik kuruluş giderleri, makine teçhizat ofis donanım giderleri, işletme giderleri ve sabit yatırım giderlerini karşılamalarına katkı sağlanacak. Bu bağlamda;
•      Kuruluş Giderleri üst limit 3.000TL’ye kadar hibe
•      Makine Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım için Üst Limit 15.000 TL’ye kadar hibe
•      İşletme Giderlerine Yönelik Üst limit 12.000 TL ye kadar hibe
 
70.000 TL’lik Makine Teçhizat için (faizsiz - geri ödemeli) Yeni Girişimci Desteği verilecek.