Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Başkanı Fatih İlhan da KMÜ’yü temsilen görüşmelere katıldı. Fatih İlhan; Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi partilerin genel başkanları ve milletvekilleriyle yapılan toplantılarda Başkanlık Sistemi, İç Güvenlik Yasası ve diğer birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

Suriyeli Sığınmacılara Yönelik Saha Çalışması

Ziyaretle ilgili açıklama yapan KMÜ Gençlik İnisiyatifi Topluluğu Başkanı Fatih İlhan, ülke siyasetinde söz sahibi partilerin üst düzey yetkilileri ile birebir görüşmenin kendileri için çok verimli olduğunu belirtti. İlhan, görüşmelerde Suriyeli sığınmacılar konusundaki projelerini de liderlere anlatma imkânı bulduklarını söyleyerek “Mayıs ayında Hatay'da Suriyeli sığınmacılarla ilgili bir hafta sürecek bir saha çalışması yapacağız. Resmi kayıtlara göre 1 milyon 700 bin, kayıt dışı olarak ise 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı ülkemizde bulunmakta. Bugüne kadar sığınmacılara yönelik 5,5 milyon dolar harcama yapıldı.” dedi.

İlhan, sığınmacılar şayet Türkiye'de kalacaksa bunların topluma entegresinin nasıl sağlanacağı, bugüne kadar sığınmacıların Türk toplumunu nasıl etkilediği gibi konuların Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafından inceleneceğine değinerek araştırma sonuç raporunun tekrar TBMM'deki üst yöneticilere ve Cumhurbaşkanına sunulacağını söyledi.